2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 7. märts 2016

Murdmatu (Allegiant)



Raamat: Allegiant (Divergent #3) by Veronica Roth (2013)
Hinne: C
See kildidest koosnev ühiskond, millesse Tris Prior kunagi uskus on lagunenud – seda lõhestavad julmus ning võimuvõitlused ning inimesed on lahku tõmmatud kaotusest ning reetmisest. Seega kui talle pakutakse võimalust tutvuda maailmaga, mis on kaugemal kui tema senituntud maailm, on Tris kohe valmis. Võib-olla väljaspool aeda leiavad nad Tobiasega uue ning lihtsa elu, mida ei muuda keeruliseks valed, segased lojaalsused ning valulikud mälestused.
 
Kuid Trisi uus reaalsus on veelgi hirmuäratavam kui see mille ta selja taha jättis. Kõik vanad avastused muutuvad peagi tühisteks. Üllatavad uued paljastused muudavad ka neid, keda ta armastab. Ning taas kord peab Tris võitlema, et mõista inimloomuse keerukust – ning ise ennast – samas kui ta peab tegema võimatuna näivad valikud julguse, truuduse, ohverduse ning armastuse kohta.
Drama, Romance, YA, Dystopia

No nii, filmini on jäänud veel väid loetud päevad ja seega oli viimane aeg lugeda ära ka kolmas raamat. Ja ühtpidi see lugu mulle meeldis, teistpidi mitte.

Ütlen kohe ausalt välja, et mulle lõpp meeldis. Ma tean et enamus neid, kes seda sarja fännavad tahaks selle väite peale mu kohal lendu lasta surma seerumi, kuid leppige sellega, mulle lõpp meeldis. See oli minu arvates ainus võimalik viis seda sarja lõpetada, ilma et lõpus oleks tavaline imal õnnelik lõpp koos 2,5 lapse ja valge aiaga ümber maja. Liiga palju on juba kirjutatud düstoopilisi noorteromaane, mis kõik lõppevad ühtviisi igavalt, kuid see lugu lõppes nagu reaalselt peaks üks lugu lõppema, kui peategelased mängivad liiga tihti tulega.

Kuid mis mulle selle loo juures kohe üldse ei meeldinud oli see, et see oli kirjutatud nagu filmi stsenaarium. See tähendab, et põnevate madinate vahele oli pikitud absurdsetesse kohtadesse suudluse hetked, suurte üllatuste hetked ning pisaratest nõretavad peredraama hetked. Kõikjale kuhu need Divergent noored läksid, järgnesid neile probleemid ning häving. Ning selles loos on nii palju teemajuppe, mis said küll alguse, kuid jäid lõpplahenduseta.

Noh jah, põhimõtteliselt on see ju hea sarja lõpp. Kuid lugu iseenesest … see ei ole eraldi seisev lugu ning ta ei anna ikkagi päris rahuldavat seletust kogu selle eksperimendi kohta, ning miks see eksperiment lõppeda ei tohiks. See on lihtsalt raamat, mis lõpetab sobilikult kogu sarja.
 
Aga kui nüüd rääkida filmist … pärast treileri vaatamist, võib päris kindlalt öelda, et raamatust on filmi väga vähe jõudnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar