2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 24. märts 2016

The Experiment of Dreams



Raamat: The Experiment of Dreams by Brandon Zenner (2014)
Hinne: C
Benjamis Walkeri eluaegne karjäär on olnud testida eksperimendi faasis olevaid ravimeid, ning osaleda huvitavates unega seotud uurimustes, kuid nüüd on see lõppemas. Benile pakutakse uut ning vägagi tulusat tööd, projektis Lucy, mille nimeline masin suudab lugeda magaja unenägusid ning neid ka salvestada vähimagi üksikasjani. Lõpuks ometi hakkab elu Beni jaoks hästi minema … kuni ta hakkab nägema imelikke unenägusid kohast nimega Drapery Falls, ning ammu maetud mälestused hakkavad taas pinnale tõusma. Lucy projektiga seotud arstid ja muud töötajad pole päris need, keda esialgu Benile tutvustati ning hr. Kalispell on valmis kõigeks, et hoida Beni unustatud mälestused unustatuna igaveseks. Ben on teel täieliku hullumeelsuse piirile ning võib-olla isegi elu kaotusele. Kõige selle keskel on Beni kõige suurem vaenlane ta oma mõistus ning ta peab oma minevikuga silmitsi seisma, et oma tulevikku päästa. Unenägude eksperimendi loo käänud ja hüpped hoiavad lugejat segaduses kuni viimase hetkeni.
Fantasy, Thriller

Kui tihti teie näete unenägusid, mida te hommikul mäletate? Kui tihti on teie unenäod vägagi reaalsed? Kui tihti te adute, et teie unenäo stsenarist olete te ise mitte teie alateadvus? Minu vastus kõigile neile küsimustele  - liiga kuradima tihti ja ma olen tihti nii väsinud! Lapsepõlves ei tahtnud ma magama minna, sest ma juba teadsin mida ma näen – jooksmis, kuid ma ei saa joosta, sest jalad on kui kaks kontideta lihakämakat ja iga liigutus teeb haiget. Alles hiljuti tabasin ma end magades mõttelt, et ei ole vaja ise järgmist stseeni kirjutada, on vaja puhata, sest peagi heliseb kell ja tuleb taas ärgata. Seega pole minu jaoks paljudki asjad millest siin raamatus juttu sugugi võõrad.

Kuid loo peategelane Benjamin Walker on siis see inimene, kes näeb vägagi reaalseid unenägusid, saab ise valida kuna ta jõuab oma unega REM staadiumisse, kuid ta kannatab ka migreeni ning aura migreeni hoogude käes. Tal on hea arst, kes on teda juba lapsepõlvest saati aidanud ning juba aastaid on ta Beni kaasanud erinevatesse katsetesse ning uuringutesse, seega on arsti juures käimine Beni jaoks rohkem juba nagu töö, kuna ta saab selle eest ka tasu.

Kuid kui ta vana arst pensionile läheb soovitatakse talle uut arsti, kes tegelikult pakub Benile uut huvitavat tööd – uurida maailmakuulsaid maale väga tähelepanelikult, sentimeeter sentimeetri haaval, ning siis peab ta unes uuesti seda maali teadlikult vaatama ja uurima. Selle tööga kaasneb ka reisimine ja uute inimestega kohtumine ning kõik läheb üha paremini, lausa suurepäraselt.

Kuid siis lugu muutub. Ühtäkki on kogu lugu rohkem nagu uni, sest ei saa päris kindel olla, mis on päris ja mis mitte. See kerge ja huvitav töö pole sugugi nii ohutu nagu ta alguses oli.

Loo lõpp oleks aga nagu kirjutatud seebiooperi kirjutamise käsiraamatu järgi. Peatükiks on ’Kuidas lõpetada vägagi intensiivset situatsiooni peategelaste vahel, põhirõhk on üllatavatel paljastustel minevikust'.

See oli huvitav lugu, millel oli väga hea idee, lihtsalt lõpp on liiga lihtne ja kiirustatud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar