2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 22. märts 2016

Under Different Stars



Raamat: Under Different Stars (Kricket #1) by Amy A. Bartol (2013)
Hinne: C
Kricket Hollowell pole tavaliselt see tüdruk, kes oma soove langevale tähele sosistaks, ta ei usu, et tähed tema poolt oleks. Ta on kogenud Chicago sotsiaaltöötajate vältimises, ning on juba paar viimast aastat omapäi elanud ja see on teinud temast ellujäämise ning sulandumise eksperdi. Peagi on saabumas ta 18nes sünnipäev, ning ta unistab juba praegu sellest päevast, kui te ei pea enam põgenema ning ta leiab endale lõpuks selle mida ta kõige rohkem igatseb: kodu.

Trey Allairis vihkab Maad ning kahtleb, et keegi kes on pärit tema maailmas Maal ellu jääks. Kõik see mida ta saab teada Kricketi ja tema eksisteerimise kohta kaugel tema tõelisest kodust, kinnitab veelgi tema uskumust. Kuid kui nad lebavad koos Ethari tähtede all, oleks nende tähtede kokkulugemine lihtsam kui Kritcketi minna laskmine.

Kyon Ensinil on sama palju saladusi kui taevas tähti, ta teab Kircketi annete kohta rohkem kui keegi teine ning tema plaan on Kricket enda omaks teha just nende annete pärast. Kyon teab ka seda, et Kricket on palju väärtuslikum kui ükski öötaeva täht. Ta on valmis maa ja taeva segi pöörama, et vaid Kricketit endale saada.

Kui nende maailmas on kõik murtav, kas saab Kircket siis loota armastusele, et end teistsuguste tähtede all päästa?
Fantasy, YA, Paranormal, Romance

Kas te olete näinud filmi Viies Element, Bruce Willise ja Mila Jovovichiga? Kui te olete filmi näinud, siis te mõistate, miks minu jaoks oli see raamat nagu Viienda Elemendi fanfiction/spinn-off, lihtsalt ilma Kroben Dallase ja Leeloota. :)

See lugu on siis ühest 17 aastasest neiust, Kricketist, kes on kohe saamas 18. Ta on kogu oma elu elanud Chicagios ja viimased 12 neist on ta püüdnud elus püsida kasuperedes ja noorte kinnipidamisasutustes. Tal on veel paar kuud jäänud, enne kui ta 18 saab, et ta saaks hakata ametlikult tööl käima ja ülikooli minna. Ning tal on alati olnud selline kummaline võime ära tunda, kui keegi talle valetab. Kuid ühel ööl, kui ta tuleb tagasi oma öötöölt, lähenevad talle kolm tõsiselt massiivset tätoveeritud meest, kes tahavad teda endaga kaasa viia „koju“. Ta pääseb nende käest põgenema. Kuid järgmisel õhtul tema teises töökohas lähenevad talle kolm teist tursket selli, kes tahavad teda samuti „koju“ viia. Ka seekord õnnestub tal põgeneda, kuid kui ta saab kokku oma töökaaslase/sõbraga, leiavad need esimesed mehed ta ikkagi üles.

Kui Kricket silmad avab on ta juba teel kohta, kust nad saavad minna „koju“. See kogu millest nad räägivad on hoopis teine planeet ja Kircket pole tegelikult inimene. Tema vanemad põgenesid nende koduplaneedilt enne kui Kicket sündis, kuid nad surid kui ta oli viiene, seega Kricket ei tea/ei mäleta oma juurtest midagi. See teine planeet on väga sarnane Maaga, kuid siin on palju vähem elanikke, planeet on palju rohelisem, ning nende tehnoloogia ja teadus on palju kaugemale arenenud. Nende elanikkond on jagunenud viieks eraldi majaks, ning enamus neist on omavahel konfliktis.

Kricket on kahe erineva maja järeltulija ning ta on tagasi toodud selleks, et ta oma vanemate pattude eest karistust kannaks. Kuid millisele majal on tema peale õigus, kas ta isa või ema maja. Esialgu jääb ta oma isa maja hoolealuseks, kuna tema „röövijad“ on ta isa majast. Temast saab selle maja kuninga hoolealune ning tema röövlist Treyst saab tema ihukaitsja.

Nagu tavalistes noorte täiskasvanute paranormaalsetes raamatutes ikka, armub Kricket oma röövlisse/ihukaitsjasse ülepeakaela. Kuid ta on vaga populaarne tüdruk, tema teine peaaegu-röövija Kyon tahab teda samuti endale ning peagi soovib teda endale ka te hooldaja, eriti pärast seda kkui ilmneb, et lisaks sellele et ta on elus valedetektor, suudab ta ka tulevikku näha ja seda muuta. Palju vähemad asjad on saatnud rahvaid ilusa naise pärast sõtta, kuid kui see ilus tüdruk on ka eriliselt andekas – ta on soga katalüsaator.

See oli kaasakiskuv lugu tüdrukust, kellel on tõsine Stockholmi sündroom :), kes viiakse ära tema tavalisest elukeskkonnast ning ta satub keset podisevat konflikti. Isegi kui ta on alles 17, peagi 18, on ta tihtipeale palju targem kui temas tuhandeid aastaid vanemad vastased.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar