2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 9. mai 2016

Night Shift



Raamat: Night Shift (Midnight, Texas #3) by Charlaine Harris (2016)
Hinne: B
Midnight linnakese pandimajas on relvad populaarne müügiartikkel – seda küll vaid selleks, et muutuda järgmisel hetkel ostjate käes enesetapurelvaks keset linnakese peamist ristmiku.

Lemuel, kohalik vampiir, on parim selle viimatise verevalamise põhjuse välja selgitamiseks, sest ta on tõlkimas üht vana käsikirja, millest tuleb ka välja põhjus, miks väike Midnight linnake üldse sellele kohale tekkinud on. Selleks on hea põhjus, miks nõiad, libahundid, mõrtsukad ja psühhopaadid, sellesse linnakesse hea meelega tulevad.

Ja nüüd peavad kõik linnakese erilised elanikud üheskoos peatama verevalamised Midnighti keskel. Sest kui põrgu peaks lahti minema – ja just see võibki juhtuda – siis võib nende pisike tundmatu linnake liialt tähelepanu saada, ja seda ei taha ju keegi ...
Fantasy, Paranormal, Mystery

Kolmas osa Charlaine Harris’e Kesköö sarjast, on siis lugu Kesköö all elavast olendist ja Kesköö elanikest ning nende saladustest.

Mõned Kesköö elanikud, ei ole oma erilisust varjanud –Fiji on nõid, Lemuel on energia ja vere vampiir, Manfred on ennustaja ja eelmises raamatus tuli välja et Rev on libatiiger, kui Quinn oma poja Diederiku tema juurde varjule tõi, Joe ja Chuy on inglid, Hr. Snuggly on rääkiv kass ning Olivia ja Bobo on lihtsalt inimesed, kes saavad väga hästi hakkama relva käsitsemisega.

Kuid kes on Madonna ja Teacher Reed ja kes võttis üle pensiinijaama juhtimise.

Ja miks tulevad inimesed nende linnakese ristmikule, foori alla enesetappu sooritama. Tõsi, ristteed on alati olnud maagilised koha, kuhu tullakse kuradiga lepingut sõlmima, kuhu maetakse mõrtsukad või kuhu ehitatakse pühamud, kuid nende väikese linnakese ristmik, miks see nüüd äkki tõmbab ligi inimesi, kes pole kuidagi linnakesega seotud ja keegi ei näe põhjust, miks need inimesed peaks surma tahtma.

Kui esimesed kaks, ühe surma politsei teab, teist mitte, saavad ka kolmanda enesetapu katse, mille õnneks Manfred ja Fiji peatada jõuavad, muutub asi juba tõsiseks. Kui ka kolmas enesetapp õnnestub, märkab Fiji õudusega, et kolm viimast ohvrit on temaga seotud, kas lähemalt või kaugemalt.

Lisaks sellele on Fijil ka muid probleeme – ta läks Boboga tülli ning ta vanem õde Kiki on tulnud tema juurde teadmata ajaks külla, kuna ta on oma viimasest mehest taas lahku läinud ja ta ei taha elada nende vanemate juures. Ja kes või mis risttee all ka ellu ärkamas on, hakkab Fijiga rääkima.

Seega on vaja Lemuelil tõlkida ära need vanad reisikirjad ja kiiresti, sest Shamain on ligidal ja tundub, et see oktoobri lõpp sellel ristteel saab olema otsustav.

Niisiis ei jäägi Kesköö elanikel muud üle, kui pidada valvet enesetapjatele, koristada hommikuti ristteelt sinna surema läinud loomi, otsida üles see, kes suudaks reisikirja kiiresti tõlkida, selgitada välja, kes on need linnakese elanikud, keda nad veel hästi ei tunne ja kui raamat tõlgitud, siis tuleb asuda ettevalmistusi tegema ja Fiji peab otsustama, kes temaga koos viimase kõige tähtsama ohverduse teeb ja valik on ju raske ;).

Et siis selles kolmandas raamatus, tutvustatakse lühidalt kõiki elanike, nende võimeid, nende põhjuseid, miks nad Kesköös on või miks nad leiavad, et nad võiks sinna elama jäädagi. Nagu ikka Harrise raamatutes, on siin nalja ja draamat ja armastust ja vihkamist ning otse loomulikult põnevust, võitmatut sõprust ning loojaalust.

Kuigi tundub, et see võib olla sarja viimane raamat, siis ma siiski loodan, et äkki pole see siiski viimane võimalus Kesköö elanike elule kaasa elada.

P.S. sellest sarjast tehakse telesarja/telefilmi 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar