2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 23. mai 2016

The Rancher and the Renegade



Raamat: The Rancher and the Renegade (The Three Goddesses #2) by Jackson D’Lynne (2015)
Hinne: C
Kui südantpurustav tragöödia kirub DEA salaagendi, Marisol Sanchese elu lõhku, pole tal enam ei midagi ega kedagi järel. Ta on juba pannud Clock 21 toru endale suhu ja otsustanud endalt elu võtta. Kuid enne veel kui ta jõuab päästikule vajutada, segab tema tegevusse kummaline jõud, ahvatledes teda salapärast kuldset taskukella üles keerama  - kella mis viib ta tagasi läbi aja, aastasse 1856, Texasesse.

Harwardi jurist, kellest on saanud karjapidaja, Tyrence Barrett, peab lahinguid kohalike desperadodega, kes rüüstavad jõeäärseid asunikke tappes ning põletades nende maju. Ühel tavapärasel kontrollretkel oma maadele satub Ty kenakese migrandi otsa, kes tundub olevat nagu vales kohas, kuid ta on täiesti vastupandamatu, ning salapäraselt ahvatlev...

Kui pahar on nõuks võtnud Ty farmi hävitada, peab Mari kasutusele võtma kõik oma oskused ning ettevõtlikus, et aidata tagasi lüüa need rüüstajad, kes püüavad endale saada Ty maad, mis jääb jõe äärde, et saada end käsutusse kogu piirkonna veevarud. Kui Ty on Mari kõrval, pan naine õppima endale andestama, õppima teistele lootma, ning ka õppima armastama isegi siis kui teda hõlmab kohutav hirm kaotuse ees.

Kas suudab eksinud mässaja aidata üksikul karjakasvatajal kaitse tema kodu läheneva kurjuse eest? Kas ajas eksinud Mari laseb oma kurbusel oma südame hävitada? Või suudab Ty näidata Marile, et mässaja ja karjakasvataja suudavad koos leida armastuse ning elada õnnelikult?
Time Travel, History, Romance
 
Kui ma seda raamatut lugema hakkasin, oli mul selline tunne, nagu ma oleks selle sarja eelnevat raamatut juba lugenud või siis järgnevat raamatut või midagi sellele väga sarnast, sest see kõik tundus nii kuradima tuttav. Ja siis mulle meenus, et eelmine aasta lugesin ma ju teist raamatut Angela Quarelsi Peab Armastama Ajasrändamist sarjast ja need kaks sarja on oma mõttelt väga sarnased, lihtsalt see asi, mis aitab reisida on erinev, nad reisivad erinevatesse kohtadesse/aegadesse ning nende rännu põhjused on erinevad.

See lugu siis on Marisolist, kes on salaagent, ning ühe oma ülesande käigus kaotab ta Carnal-val nimelisel täiskasvanute karnevali oma sõbranna, kuid ostab ühe taskukella. Aasta hiljem kui politei lõpetab Haveni otsingud, on Marisol valmis kõige drastilisemaks sammuks. Kuid ühel needuse all olevale mustlasprintsile on antud hoopis muu ülesanne Marisoliga seoses, ning seega maandubki Marisol näoli ojja, aastasse 1856.

Ty, kunagine-Bostoni-Jurist-nüüdne-Texase-farmer, näeb valgusesähvatust ning otsima minnes leiab ta ojast, näoli veest ühe naisterahva, kellele ta appi tõttab. Naine kannab imelikke rõivaid, on segaduses ning räägib vaid Hispaania keeles. Noh mida ühe hätta sattunud daamikesega ikka teha, eriti kui ta mehe käte vahel minestab, kui viia ta koju ja panna voodisse.

Nagu selliste raamatute puhul ikka, on nende kahe vahel hetkega suur armastus, kuid samas ei saa nad ju koos olla, kuna Marisol peab täitma oma ülesande ja minema tagasi aastasse 2014 ning Ty on juba niigi jamades seoses kohaliku Mexico gängsteriga, kelle soov on, et Ty pakiks oma asjad ning lahkuks.

Noh kogu see ajarändamise jutt on arusaadav, ka Ty probleemid on arusaadavad, kuid mida ma ei mõista on see miks see gängster tahab seda maad endale, miks tal on vaja jõele tammi ehitada, miks ta sunnib kõiki lahkuma ning miks ei peata keegi tema sarimõrtsukalikke kalduvusi ning miks ta on lasknud Ty’l kaheksa aastat rahulikult maja ehitada ja karja kasvatada ja nüüd siis asub alles teda pommitama? Ty ja Marisoli vaheline armastuslugu on ju klassika (teatud mõttes) ja kenake, kuid kõik muu selle ümber on natuke imelik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar