2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 30. juuni 2017

Zero-G: Green Space



Raamat: Zero-G: Green Space (The Samuel Lord Series #2) by William Shatner, Jeff Rovin (19.09.2017)
Hinne: B
William Shatneri Zero-G teises raamatus peab direktor Samuel Lord leidma Empyrean kosmosejaamas ülisalajast NASA projekti sabotööriva nuhi, võideldes samal ajal kiiresti kasvava viirusega, mis võib ähvardada kogu elanikkonda.

On aasta 2050, Ameerika Ühendriigid on saatnud FBI kosmosejaama Empyrean korda looma. Zero-G töötajaid juhib sarmikas kaheksakümne aastane Samuel Lord, ning nende uurida on terrorism, kuritegevus, korruptsioon ning spionaaž, ning neil tuleb silma peal hoida ka Hiina ja Vene kosmosejaamadel.

Lord ja tema tiim on määratud abistama NASA kõige salajaseime põlumajandusliku projektiga. Kasutades mikroskoopilisi nanoroboteid, plaanitakse areteada ronitaim, mis suudaks ellu jääda ka kosmoses. See ronitaim peaks kasvama piisavalt tugevaks, et suudaks ühendada Empyreani kosmoselaeva maaga. Kuid kahjuks on Vene spioon tahtmatult tekitanud tehnoloogias vea, mis paneb taime kontrollimatult vohama, ähvardades sellega mitte ainult Empyreani vaid ka Venelaste kosmoselaeva Red Giant.

Direktor Samuel Lordi juhtimise all ei leia Zero-G meeskond mitte ainult spiooni vaid nad aitavad ka pidurdada ronitaime metsikut kasvu kosmose zombiks. Üllatav lahendus viib Lordi ning Vene piloodi ohtlikule missioonile Veenusele, kus neid ootab šokeeriv avastus.
Fantasy,

Zero-G teine raamat on täpselt sama põnev kui esimene osa.

Seekord on siis probleem selles, et kosmosejaama kasvuhoones, kus kinnises ruumis on kasvatatud väikest taime, mis peaks tasapisi suuremaks ja tugevamaks saama, kuid ühel hommikul hakkavad kasvuhoone andurid tööle, kui taim ühtäkki läbi ruumi katuse end surub ja võtab suuna kasvuhoone akende poole. Miski on kuskil väga valesti läinud, sest nanoropotid, mis peaks alluma sulgemise käsklusele, ignoreerivad programmeerija käsklusi. Uurides kõiki, kes võivad olla saanud juurdepääsu sellele salajasele projektile ning võrreldes nende liikumisi kõigi teatud võimalike spioonidega leitaksegi see, kes poleks tohtinud olla seal kus ta oli ja tal poleks tohtinud olla seda pahavara, mis tal oli. Kuid nüüd on viirus lahti lastud ja tuleb tegutseda kiiresti, enne kui taim jõuab täita oma esialgset käsklust – ehitada sild jaamast maale – kuid mitte päris nii nagu olid plaanid, sest see praegune taim kasvaks läbi kasvuhoone akende, seades sellega ohtu kõik kosmosejaama elanikud.

Kui Samuel läheb koos spiooniga Venelaste laeva, selgub et ta on kaasa viinud osakese ka neid viirusest nakatunud roboteid ja uues keskkonnas hakkavad robotid endale uut biomaterjali otsima, et edasi ehitada.

Samal ajal, kui Samuel püüab päästa Venelasete laeva võtavad Empyreani jäänud FBI agendid ette mitmeid ohtlike katseid, et pärssida nanorobotite tegutsemist, ajada neid segadusse nende eesmärgi suhtes ning samal ajal ka püüavad nad Hustonile selgeks teha, et nemad seal kaugel ju ei näe millega neil tegu on ja ainukesed kes tegelikult saavad võtta ette õigeid samme, on need kes on otseselt taime juures.

Ühelt poolt meenutab see lugu nii väga üht hiljutist filmi – Elu – kuid teisalt on see üks vägagi põnev ja fantaasiarikas seiklus. Väga hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar