2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 20. juuni 2017

Pasknääride vandenõu



Raamat:  Pasknääride vandenõu by Egert Anslan (2011)
Hinne: A
Seltskond arulagedaid loob Aafrikas rahavaba kommuuni, kus kõik äkki elada tahavad. Massiline rahvaränne viib maailma majanduskatastroofi äärele ning sunnib riike enda päästmiseks uue kommuuniga liituma. Muutused ähvardavad pankrotti viia ka intelligentsete pasknääride majandusimpeeriumi. Olukorra päästmiseks sepitsevad linnud räpase vandenõu, mille õnnestumine ähvardab inimkonna jaoks enneolematud tagajärjed kaasa tuua.
Humor, Absurd

Kujutage ette, et Guy Richie on nõuks võtnud teha filmi, kus linnud tahavad valitseda inimeste maailma. Või siis näiteks Andrus Kivirähk kirjutaks järje raamatule Mees, kes teadis ussisõnu – Mees, kes mõistis lindude keelt.

Vot just need kaks asja meenusid mulle kui ma lugesin Egerti Pasknääride vandenõud. See on täpselt sama jabur kui Guy Richie filmid ja täpselt sama fantaasiarikas kui Kivirähu ussisõnade lugu.

Suurepärane absurdne lugu, mis on kirjutatud suurepärases Eesti keeles. Ma isegi mitte ei püüa selle sisu ümber jutustada, sest kõige parem on seda raamatut lugeda ilma midagi ootamata või ette teadmata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar