2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

reede, 26. jaanuar 2018

Mägismaa



Raamat: Hálendið by Steinar Bragi, tõlk Askur Alas (2011, 2017) Varrak, RR, A
Hinne: D
Raamatu tegevus toimub vulkaanilise Islandi tühermaal, kus neli kolmekümnendates Reykjaviki elaniku – hoolimatu elunautija Egill, paranev alkohoolik Hrafin, ning nende kaaslased Anna ja Vigdis – on võtnud ette ambitsioonika telkimisreisi, pannes oma maasturi pungil täis varustust.

Olles majandussurutise ohvrid on selle reisi eesmärk leida ravi nii professionaalsetele kui ka personaalsetele haavadele, kuid see inimtühi maastik sunnib neid kõiki tagasi vaatama linna jäänud muserdatud eludele. Kihutades maasturiga läbi lageda maastiku ja üha tiheneva udu, põrkavad nad äkki kokku üksiku maamajaga.

Otsides tormi eest kaitset, avastavad nad, et selles üksikus elumajas elutseb salapärane vanem abielupaar, kes peidavad end igal öösel oma majakesse kaitsvate seinte taha. Kui grupisisesed endised pinged taas pinnale tõusevad, tõkestab ka üha halvemaks minev ilm nende igasugused pääsemisvõimalused, sundides neid raskeid küsimusi esitama: kes on see, kes tapab maja läheduses loomi? Mis juhtus selle läheduses oleva mahajäetud külaga, kus maapind on kontidega kaetud? Ning mis kõige tähtsam, kas nad saavad veel kunagi koju?
Fiction, Thriller, Horror

Kuidas seda raamatut iseloomustada nii, et teistele mitte liiga palju ette ära rääkida, et neilt mitte nende avastamisrõõmu/hirmu mitte ära röövida, sest tegu on ühe suurepärase õudukaga, mida õhtul hilja voodis lugedes hoiad varbad kindlalt teki all.

Minu iseloomustus sellele raamatule oleks selline – võtke mõni vana vendade Grimmide lugu ja pange see tänapäeva, või siis pange kokku Stanislav Lemi Solaris ja siis tänapäevane õudusfilm, kus seltskond läheb nädalavahetuseks üksildasse metsamajja. Tekitab huvi, kas pole?

Suurepärane lugu! Lugu ise ja see kuidas see on kirjutatud saab hindeks A, kuid kuna see pole minu tüüpi lugu siis ei kiidaks teda taevani, seega saab D.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar