2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 23. jaanuar 2018

The Pearl Sister



Raamat: The Pearl Sister (The Seven Sisters #4) by Lucinda Riley (2017)
Hinne: B
CeCe D’Apliés pole kunagi tundund end kuhugi sobivat. Pärast oma isa, salapärase Pa Salti, surma, kes oli kõik kuus tütart adopteerinud üle kogu maailma ning andud neile nimed Plejaadide tähekogu järgi, leiab CeCe end murdepunktis. Ta langeb kunstikoolist välja, vaatab oma armastatud õde, Stari, endast üha eemalduvat ja uut armastust nautivat, ning CeCe jääb üksi.

Meeleheitel otsustab ta Inglismaalt lahkuda ning oma minevikku otsima minna, kaasas ainukese jutulõngana mustvalge foto ning ühe erakordse naise nimi, kes elas Austraalias üle saja aasta tagasi. Teel Sidneysse teeb CeCe vahepeatuse ainsas kohas, kus ta end kunagi peaaegu päris endana on tundnud – Krabi hingematvatvalt ilusatel randadel Tais. Seal kesk teisi seljakotimehi tutvub ta salapärase Acega, mehega kes on täpselt sama üksik kui temagi, ning kelle on saladus varjata …

Sada aastat varem saab Edinburgi vaimuliku tütar, Kitty MCBride võimaluse reisida Austraaliasse, olles saatjadaamiks rikkale pr. McCrombiele. Adelaidis seotakse tema saatus pr. McCrrombie perega kuhu kuuluvad identsed, kuid samas vägagi erinevad kaksikvennad: impulsiivne Drummong ning ambitsioonikas Andrew, pere pärliäri pärija.

Kui CeCe lõpuks jõuab oma otsingutega põrgupalavasse ning tolmusesse Austraalia Punasesse südamesse, hakkab ta oma mineviku kohta uurima. Kui miski tema sisimas reageerib teda ümbritsevale energiale ning Aborigeenide iidsele kultuurile, ärkab elule ka taas tema kujutlusvõime ja loomekirg. Saades abi neilt kellega ta oma reisil kohtub, hakkab CeCe uskuma, et see metsik, mõõtmatu kontinent võib pakkuda talle midagi, mida ta on võimatuks pidanud: kuuluvustunnet ning kodu …
Romance, History

Seitsme õe neljas raamat viib lugejad reisile külmalt ning vihmaselt Inglismaalt esmalt Taimaa sinisinistesse randadesse keset jõulu ja uusaastapidustusi ning siis edasi Austraaliasse. Kuid enne veel kui Taist lahkutakse tuleb ka ju minna tagasi minevikku otsima CeCe juuri. Seekord siis reisib loo kangelanna Edinburgist paariks kuuks oma uuel ametikohal Austraaliasse jättes koju maha viienda õvega raseda ema ning saladuse tema isa kohta, mis Kitty silmis ta isa väärikuse ja usaldusväärsuse nulliks tegi.

Seegi kord otsib siis järgmine õde oma juuri, kuigi CeCe pole algul päris kindel, kas ta ikka tahab teada, kes on need inimesed, kes ta hülgasid ja miks ta hüljati, sest ta on kindel, et suur osa sellest põhjusest on tema välimusel. Kui sind ikka ümbritsevad viis ilusat õde, üks neist suisa supermodell, siis võib enesekindlus kergesti kaduda.

Kui ta aga Krabi rannas on, Acega kohtub, Acega aega veedab ja Ace aitab teda tema juurte otsimisel, hakkab ta oma arvamust natuke muutma. Kuid pärast tema lahkumist Taist juhtub midagi, mis rikub tema suhte Acega ja tabab CeCe leitud enesekindlust valusalt. Kuid nüüd on ta Austraalias, seega ei ole muud, kui võtta end kokku, saada üle lennuhirmust ning minna sellesse väiksesse linna nimega Broom, mis kunagi oli Austraalia pärlipüüdjate keskus ning mille koordinaadid Pa Salt talle jättis.
 
Inimesed kellega CeCe seal kohtub on vägagi abivalmid ja peagi on tal piisavalt infot, et ta teab, et tal on vaja minna Alice Springs nimelisse linna Never Never nimelises piirkonnas, Austraalia südames.

Kitty elu Austraalias on esialgu rahulik, neid vastu võtnud pr. McCrombie õde vaatab teda küll natuke imelikult, kuid äkki talle lihtsalt ei meeldi võõrad. Siis kohtub ta poistega, esmalt Drummond ning siis Andrew. Andrew on kaks tundi vanem kui Drummond, seega on tema pärliäri pärija ja Drummond on see kes veab perekonna karjaäri. Ta on mõlemist poisist sisse võetud ning mõlemad poisid temast, kuid ta peab valima. Kas ta valib õieti, seda näitab vaid aeg, sest elamine Broomis, eemal talle tuttavast tsivilisatsioonist, pärliärimeeste peredele esitatud nõudmised ning äriga kaasnevad ohud nõuavad inimestelt palju. Aastad lähevad, suhted selginevad ja õnnetused käivad vaid mööda inimesi, mitte kivisid ja kände. Kitty oli üks oma aja esimesi julgeid, kes võttis enda majja tööle Abirogeenid ning andis neile samad vabadused, mis olid tal endal ja sellega teenis ta ära nende lõputu ustavuse, ning tal oli ka julgust üle võtta äri mida siiani oli peetud meeste pärusmaaks.

Albert Namatjira
CeCe avastab oma sidemed selle suure punase ja kuuma maaga ning leiab ka taas oma kunstniku hääle, mis pole küll see mida ta on siiani kasutanud, kuid see on talle nii lõpmata omane. Kitty saab aastate möödudes teada loo, mida ta siiani pole teadnud.

Ning taas kord püüad lugeda seda lugu nii tähelepanelikult kui võimalik, et tabada ära selle hetke kui Pa Salt selle perekonnaga kokku puutub, et teada saada, miks ta selle tüdruku valis. Nagu ka kirjanik ise ütleb, jookseb kõigi nende lugude all alati veel üks lugu, mis siis ilmselt saab lugejatele avalikuks seitsmendas raamatus, ning seitsmenda õega, kuid sellest raamatust tundub mulle, et tuleb kaasa mitte ainult CeCe ja Pa Salt vaid ka teisi tegelasi, sest nii mõni lugu jäi väga lahtiselt õhku rippuma.
 
Kuid raamat on taas suurepärane ja hoiab lugejad põnevil kuni lõpuni!

Lõpuks jätaks teile ka lamingtonide retsepti lingi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar