2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 25. jaanuar 2018

The Modern Woman’s Guide to Finding a Knight

Raamat: The Modern Woman’s Guide to Finding a Knight by Anna Klein (2017)
Hinne: D
Armastuse ja sõjas on kõik lubatud …

Connie elab kahte elu. Nädala see on ta kuulsust võitev disainer ja õmblejanna, kes loob elegantseid ja unikaalseid kleite rikastele klientidele. Kuid nädalavahetuse saabudes saab Conniest leedi Constance, Õnneliku Maja liige kohalikul renessansi laadal, kes loob imeilusaid ajaloolisi rõivaid nii endale kui ka oma sõpradele ja õpetab ka laadakülalisi tantsima. Kartes kaotada oma äri, kui ta stiilsed kliendid peaks kuulma tema töövälistest tegevustest, hoiab Connie oma professionaalse ja laadaelu ettevaatlikult lahus. Kuid kõik muutub kui söör Justin päästab Connie elu. Söör Justin on laadal toimuva piigivõistluse tõusev täht ja reaalne rüütel küütlevas soomusrüüs.

Söör Justini maski taga on Dominic enesekindel ja karismaatiline, kuid ilma soomusrüüta jääb tal julgust vajaka ning oma õuduseks satub ta mängima iseenda parimat sõpra. Ühtäkki on ta Connie elus kahe erineva mehena: salapärane söör Justin, kes kurameerib neiuga üle interneti ning oma soomusrüü tagant ning Dominic, Justini ’parim sõber’, kes veedab Conniega aega tema korteris ning aitab tal kolida. Vale kasvab üha suuremaks ning söör Justin leiab end silmitsi kõige hirmutavama vastasega, keda ta ette kujutada oskab: ta peab iseennast valest välja lükkama ning võitma Connie südame oma tõelise minaga.

Kuid laadal on miskit väga valesti minemas, miski mis ähvardab kogu laada tulevikku ja seal koos käivat ja kokku kasvanud kogukonda, ning isegi söör Justini elu. Kas leedi Constance leiab endas julgust riskida kõigega, et kaitsta oma sõpru, päästa laata ning ka oma rüütlit
Romance, LARP

See jabura, kuid nii paljulubava nimega raamat pole sugugi käsiraamat sellest, kuidas tänapäevane naine leiaks endale oma rüütli küütlevas soomusrüüs, vaid on lihtsalt üks tavaline armastuslugu, kus peategelased kuuluvad LARP kogukonda, ning nende kogunemisi ähvardab rikkuda inimeste ahnus, minnes oma skeemitamisega isegi nii kaugele, et ei hooli ka sellest, kui nende tegevus võib eluohtlikuks kujuneda.

Et siis Connie/leedi Constance on õmblejanna, kes soovib teha tulevikku moemaailmas, kuid tema senised proovid moetaeva tippudesse lennata ei ole olnud väga edukad. Õnneks on tal ta kindlad kliendid, eriti üks, kes tellib talt pea iga nädal uue kleidi, et kuidagigi oma mehe tähelepanu endale tõmmata.

Dominic/ söör Justin on tavaline programmeerija kellele vabal ajal meeldib arvutimänge mängida ja raudrüüsid sepistada. Tema kireks on olnud viimased paar aastat osaleda piigivõistlustel ja seda üha edukamalt.

Ühel tavalisel nädalavahetusel kui renessansi laat on taas täies hoos ja piigivõistlused on just algamas, liigub leedi Constance võitluspaiga poole, kui ühtäkki tormab nõlvakust alla tema poole hobusekujuline sõiduk, ähvardades ta alla ajada. Leedi Constance komistab oma kleidisabale ja temast saab peaaegu õnnetuse ohver, kui oma ratsul tormab kohale söör Justin, ning päästab ta kindlast õnnetusest. Leedi Constance kingib oma päästjale riba oma jalgu jäänud kleidist ja nii nende kurameerimine algabki.

Nädala algul, kui Connie on tööl, tuleb ta salongi noor, pikk, tume, kena noormees, kes paari komistuse järel suudab öelda, et ta on söör Justini sõber ja tuli edasi ütlema oma sõbra soovi, Connielt endale uusi riideid tellida. No see polnud just Dominici plaan, kuid kui ta nägi Conniet IRL, läks tal keel sõlme ja vale oli kergem välja tulema kui tõde.

Nii siis ongi, et nädala vahetusel kohtuvad leedi Constance ja söör Justin vaid siis kui Justin on oma raudrüüs ja kiivri visiir on kinni ja nädala sees kirjutavad nad üksteisele interneti vestlustoas ja Dominic käib Connie salongis. Kui Connie maja ühel ööl põlema läheb, peab ta kiiresti uue kodu leidma, sest kuigi tema korter ei saanud kannatada, ei ole kogu maja enam elamiskõlbulik. Lisaks Dominicile tuleb appi ka Dominici teine sõber ja ka üllatuslikult Connie parim klient, kes ei pelga oma käsi räpaseks teha, suurt kolimisautot juhtida ja kolib Connie ka oma enda kasutuna seisvasse majja. Kui ta kolimise käigus näeb Constance riideid, valetab Connie, et ta on teinud kostüüme teatri jaoks.

Kuid kui laadal muutuvad asjad väga negatiivseks ja kõigile erinevatele kogukondade esindajatele saadetakse kirjad järgmise laada hooaja kohta, kuidas nad peavad oma seniseid osalemistavasid muutma ning palju rohkem osalustasu maksma, hakkab Connie võitlema selle eest, et talle ta ainus hobi alles jääks. Ootamatult saab ta abi sealt, kust ta kõige rohkem kartis saada negatiivset tagasisidet, kui ta hobi peaks avalikuks tulema.

Vot selline armastuslugu siis, mis tantsib läbi LARPi, kriminaalse põneviku ning tugevate naiste kätiste üleskeeramise, kuid kahjuks on tegu üsnagi nõrga looga. Huvitav on LARPi osa, kuid samas jääb sealsete kommete kirjeldamise osa üsnagi pealiskaudseks ja Connie ’saladus’ kõlab üsnagi ülepaisutatuna ja loo lõpus üles kerkiv kriminaalne lugu on nagu viimase hetke lisa, et lõpplahendus põnevam oleks ja matroonliku kaitseingli väljailmumine oli liiga tüüpiline. Loo taga on hea mõte, kuid teostus jättis soovida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar