2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 30. juuni 2018

Pärliõde


Raamat: The Pearl Sister (Seven Sisters #4) by Lucinda Riely, tõlge Faina Laksberg (2018) Varrak, RR, A
Hinne: A
CeCe D’Aplièse’il on kogu elu olnud tunne, et ta ei kuulu kusagile. Pärast seda, kui sureb tema isa, salapärane miljardär Pa Salt, on tal tunne, et tema elu on kokku varisemas. Meeleheitel otsustab ta põgeneda Inglismaalt ja selgitada välja, missugune oli tema minevik. Ainsate vihjetena on tal kaasas üks mustvalge foto ja rohkem kui sada aastat tagasi Austraalias elanud naise nimi. Teel Sydneysse teeb CeCe vahepeatuse paigas, kus ta on senini end kõige paremini tundnud: Tais, imekaunil Krabi rannal. Seal, seljakotireisijate hulgas, on ka saladuslik Ace, mees, kes on sama üksildane nagu ta ise ja kes varjab üht saladust. Sada aastat varem saab Kitty McBride võimaluse jõuka proua McCrombie seltsidaamina Austraaliasse reisida. Adelaide’is põimub tema saatus proua McCrombie perekonna omaga – naise sugulaste hulka kuuluvad ka tema kaksikutest õepojad: tormakas Drummond ja auahne Andrew, suure pärlitööstuse pärija. Viimaks Austraalia tolmustele lagendikele jõudnud, alustab CeCe otsinguid. Kuid miski temas tunneb ära selle piirkonna energia, ka tema loomingulisus tärkab taas ning CeCe hakkab uskuma, et see metsik hiigelsuur kontinent suudab talle pakkuda midagi sellist, mille olemasolusse ta oli usu kaotanud: tunnet, et ta kuulub kusagile.
Romance, Drama, History

Kuna ma alles kirjutasin sellest raamatust käesoleva aasta alguses, siis ma väga pikalt sellest uuesti ei kirjutaks. Tõlkes oli seda muidugi hea veel kord üle lugeda. Lisaks sellele, et leidsin veel paar tegelast, kes jätsid mulje, et nende lugu ei pruugi veel lõppenud olla ja võib teiste õdede raamatus edasi minna, sain juurde veel paar ideed, kuidas Pa Salt võib olla CeCega seotud lisaks sellele, et ta CeCe lapsendas. Ja siis oli veel üks asi, mida ma esimesel lugemisel tähele ei pannud, mis võib aga olla seitsmenda raamatu sisu.

Ühesõnaga, vaatamata sellele, et ma lugesin seda raamatut uuesti nii väikese ajavahega oli ta endiselt äärmiselt huvitav ja põnev. See on ikka nii kaasakiskuv, kuidas Riely paneb mineviku taas elama ja annab oma noortele kangelannadele võimaluse oma „vigadest“ oma jõududega üle saada, et nad leiaks endas selle tugeva naise, kelleks nende isa neid on kasvatanud.

Väga hea lugu, hästi tõlgitud (näpukaid võiks vähem olla), kuid kahjuks on raamatule antud vägagi masendav Photoshopi kirvetööna tehtud kaanekujundus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar