2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 22. juuni 2020

Keegi pole süütu


Raamat: On la trouvait plutôt jolie by Michael Bussi, tõlge Madis Jürviste (2017, 2020) Varrak, RR, A

Hinne: C


Malist pärit veetleval üksikemal Leylil on kolm last: 21-aastane Bamby, 17-aastane Alpha ja 10-aastane Tidiane. Leylil on suur unistus, mida aga varjutab ränk saladus. Kes teda kuulata soovib, neile räägib ta oma elust – kuid kas ta julgeb kellelegi kogu tõde tunnistada? Kas ta saab takistada oma lapsi paljastamast tema suurt saladust? Äkitselt hakkavad toimuma mõrvad, millesse paistab olevat segatud Leyli enda tütar Bamby. Noor ja innukas politseiuurija Julo Flores ei suuda tüdrukut aga kuidagi võimalikuks süüdlaseks pidada.

Drama



„Keegi pole süütu“ on poliitiline draama. Pärast selle raamatu lugemist võiks ette võtta Mohsin Hamid’i „Lääne tee“ või siis pärast „Lääne teed“ võik läbi lugeda selle. Tõsi, „Lääne tee“ on fantaasia ja „Keegi pole süütu“ on kriminaalne poliitiline draama, kuid neil on üks ühine teema – põgenikud, poliitilised ja majanduslikud, kuidas näevad neid need, kes aitavad neil põgeneda ja kuidas võtab vastu neid maailm, kuhu nad põgenedes saabuvad.



Käesolev raamat on kriminaalne põnevik, mis on kirjutatud mitmekihiliselt jättes esialgu lugeja pimedusse, pakkudes talle juhtumeid ja tegelasi, täpsustamata tähtsamad pisiasjad. Kuid need pisiasjad selguvad peatükk peatüki haaval, olgu need siis räägitud Leyli poolt või siis noore politseiuurija Julio poolt. Algusest peale on teada, et mõrvadega on seotud Leyli lapsed ja ka see, et ohvrid on seotud Leyliga, kuid tõeline põhjus selgub tasapisi ning lisaks sellele pakutakse lugejatele ja muud huvitavat infot.



Väga hästi ja põnevalt kirjutatud lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar