2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 10. mai 2021

The Beautiful Ones

Raamat: The Beautiful Ones by Silvia Moreno-Garcia (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/55311334-the-beautiful-ones  

Nemad on  Kütkestavad, Loisaili kõige märkimisväärsem kõrgseltskond, ning sellel kevadel on Nina võimalus nendega ühineda tänu oma seltskonnahingest onule ning tolle kalkuleerivale abikaasale. Kuid Suur Hooaeg on alles alanud, kuid Nina debüüt on juba kiiva kiskuma hakanud. Tal on alati olnud probleeme oma telekineesi ohjamisega - naabrid kutsuvad teda Vana Maja Nõiaks - ning tema võimete ootamatud ilmingud teevad temast õela klatši märklaua.


Kui Hector Auvray nimeline meelelahutaja linna saabub, on Nina lummatud. Ka Auvray on telekineetik, ning ta on reisinud üle kogu maa, esitledes oma võimeid imetlevale publikule. Tema ei näe Nina kui nõida, vaid kui toorest talenti, mis võiks õide puhkeda hoolisa õpetaja käe all. Hectori abiga lööbki Nina talent õitsele, nagu ka tema armastus Hectori vastu.

Kuid suured armastuslood jäägu muinasjuttudesse ja hectoril on Nina ees - ja ka ta enda ees - saladus, mis võib lõpetada nende sõpruse juba enne kui see alatagi saaks. Kütkestavad on nõiduslik lugu armastusest ja reetmisest, ning võitlusest leplikkuse ja kire vahel maailmas, kus skandaal on tappev relv.

Fantasy, History, Romance, 


Esiteks - kui te olete lugenud Silvia raamatut “Mexican Gothic” ja loodate sellest raamatust midagi sarnast leida, siis seda te siit ei leia. Seda lugu võiks pigem võrrelda Kate Riordani “Sanditoni” ja Choderlos de Laclos’ “Ohtlike suhetega” või Edith Whartoni “Süütuse ajaga”. Selles loos on süütu hing ja mürgine hing, ning nende kahe vahel on vaevatud hing.


Kui ma lugema hakkasin oli loetu kuidagi nii tuttav - Maaga väga sarnane reaalsus, kuid selles reaalsuses on maagiat ja isegi kui kombed ja riided oleks nagu meie üheksateistkümnendast sajandist, ei saa päris täpselt öelda, et tegu on ajaloolise armastuslooga, sest äkki on tegu tolle reaalsuse tänapäevaga. :) Peategelased on üksteisest huvitatud, kuid neil kummalgi on oma põhjendus, miks nad ei peaks koos olema. Vahet pole kui palju nad ise vastu punnivad, või teised vahele segavad, tulemus on ikkagi oodatav, lihtsalt sinna jõudmine võib olla ootamatu. 

Hahaha, nagu oleks Moreno-Garcia koos Polkiga (Midnight Bargain) käinud kirjutamise workshopil, sest põhi on mõlemal raamatul nii sarnane.


Et siis, kangelanna - Nina - on kasvanud üles perekonna maamõisas, kus tema anne liigutada asju mõttejõul on teda ja tema lähedasi hirmutanud. Kui ta onu, kelle jaoks ta on ainus pärija, ta linna kutsub, et talle sobiv abikaasa valida, loodab Nina kohtuda kuulsa kunstnikku Hector Auvrayga, sest ta on tema kohta lugenud ja ka temal on samad võimed kui Ninal, lihtsalt mees oskab oma võimeid paremini kontrollida.


Hector on aga linna tulnud oma enda eesmärgiga. Kümme aastat tagasi pidi ta maha jätma oma armastatu ning kihlatu Valerie, sest siis oli ta vaid rahatu tsirkuseartist. Ta lubas Valeriele, et temast saab varakas mees ning nüüd ta seda on. Kuigi Valerie ei oodanud teda ära, tahab Hector teda ikkagi näha. 


Valerie on oma perekonna “ohver”, ta sunniti abielluma, et ta oma pere võlgadest välja tooks ja nüüd on ta seotud mehega, kes on rohkem huvitatud oma perest kui naise perest, seega Valerie suisa vihkab Ninat. Kui siis aga Hector pöörab Ninale tähelepanu vaid selle pärast, et Valeriele ligi pääseda … 


See poleks armastusromaan kui armastus ei hakkaks idanema seal, kus peategelased seda maha materdada püüavad, kui poleks kedagi pahatahtliku, kes süütute elu põrguks teeb. Nagu ikka usutakse selle juttu, kes esimesena räägib ja kui tõde räägitakse, siis ei usu seda keegi.


Kui esimene pool raamatut on aeglane ja rahulik, laseb lugejal tuttavaks saada kõigi tegelastega ilma et midagi tegelikult toimuks, siis teine pool on see, kui asjad toimuma hakkavad. Teises pooles tulevad kadeduse küüned välja, avatakse pimedate silmad ning süütud saavad oma tuleristsed. Kuid see pole selline armastusromaan, kus poole raamatu pealt jõuavad peategelased voodisse ja isegi kui nad jõuavad, ei anta sellest üksikasjalikku ülevaadet. Minnes tagasi alguse juurde, kui ma võrdlesin seda raamatut teiste raamatutega, siis esimene pool on “Sanditon” ja teine pool on “Ohtlikud suhted”.


Aeglase algusega kuid põneva lõpuga lugu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar