2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 14. mai 2021

Sanditon

Raamat: Sanditon by Jane Austen, Kate Riordan, tõlge Pilleke Laarmann (1817, 2021) Heli, RR, A Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/57732136-sanditon   

“Sanditon” on Jane Austeni lõpetamata romaani põhjal valminud ajalooline romaan, mille peategelaseks on elurõõmus Charlotte Heywood. Ootamatu juhuse tõttu jõuab väikesest kohast pärit Charlotte mereäärsesse Sanditoni, millest peaks varsti saama ihaldusväärne kuurortlinn. Selleks käivad nii ehitustööd, kui planeeritakse ka erinevaid sündmusi ja muid viise, kuidas linn silmapaistvaks muuta. Sanditon on tüdruku senisest elukohast väga erinev ning avastamist ning imetlemist jätkub küllaga.


Varsti saab Charlotte üha rohkem osa rikaste ja kuulsate intriigidest ning võluva elu tumedamast poolest. Igal linnal on omad saladused, kuid Sanditonil tundub neid teistest veelgi enam olevat. Olulisele kohale tõuseb ka Charlotte suhe võluva ja salapärase Sidney Parkeriga, keda omakorda saadavad varjud, millega mees peab hakkama saama.

Samanimelise teleseriaali tõi ekraanidele hinnatud produtsent Andrew Davies. 

Fiction, Romance, 


Küsimus on selles, kas sari jõudis ekraanile enne raamatut või ilmus raamat enne sarja? Et siis, kas tegu on raamatu ekraniseeringuga või sarja publitseeringuga?


Tahtsin lugeda raamatut, kuna lootsin, et raamatus on midagi, mis sarja ei jõudnud, kuid tegelikkus on see, et raamat on sõna-sõnalt sarja moodi. Sarjas on isegi rohkem, sest visuaalselt saab rohkem pakkuda - suurepärased looduspildid, tegelaste emotsioonid, ajastukohased riided ja supelvagunid, pikem ja ohtlikum tagaajamine vankritega, põnevam kriketimäng rannas, ilusamad kaadrid ballisaalis, ning isegi see ainus ja tähtis suudlusstseen on ekraanil palju enamat, kui lihtsalt pea kummardamine ja suudlemine.


Selle raamatu kohta polegi palju midagi öelda. Kui olete sarja näinud, siis teate täpselt, kes on kes ja mis on mis ning miks juhtub üks või teine asi. Tõlge oleks võinud natuke parem olla, sest praegu on siin tiba liiga palju otsetõlget, mis pole ju vale, kuid ei sobi looga või ajastuga kokku. Kui pole sarja näinud, siis võib lugu isegi huvitav olla, kui aga olete sarja näinud ...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar