2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 24. mai 2021

Härra Malcolmi nimekiri

Raamat: Mr. Malcolm’s List by Suzanne Allain, tõlge Piret Lemetti (2021) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/58038687-h-rra-malcolmi-nimekiri   

Kõrgeauline, üle mõistuse nägus, üle mõistuse heal järjel ja ehk endast õige pisut liiga heal arvamusel olev härra Malcolm otsib naist – aga mitte suvalist naist. Mees on end relvastanud nimekirjaga, mis sisaldab kõiki neid ideaalseid omadusi, mida ta oma tulevaselt kaasalt ootab.

Selina, vaesevõitu vikaari tütar, on üliväga elevil, kui sõbranna Julia ta Londonisse külla kutsub. Kuna Selina ja mehe vahel tekib silmapilk tõmme, punnib ta esialgu vastu, aga kui härra Malcolm hakkabki teda oma kättesaamatute standarditega kõrvutama, otsustab neiu, et mehele tuleks pisut nina pihta anda. 

Romance, History, Humor 


Hahaha, võtke Jane Austeni Emma ja Northanger Abbey ning Ukus ja tunded, ning saategi selle raamatu, sest siin on austenlikku huumorit, talle omaseid karaktereid ja tänapäevast eneseteadlikust. Autor on oma kangelasi vaid minimaalselt kirjeldanud, juuste ja silmade värvi, ning kehaehitust, seega kõige muu jaoks saavad lugejad oma fantaasiat kasutada.


Kogu see humoorikas, austenlik segadus saab alguse sellest, kui üks enesekeskne neiu solvub hooaja kõige ahvatlevama vallalise härrasmehe peale, sest too oli teda korra ooperisse kutsunud ja pärast seda unustanud. Julia saatis oma nõbu Cassie asja uurima, ning see mida Cassie talle välja lobiseb, ajab Julia harja punaseks ning neiu vannub kättemaksu. 


Seega astub lavale Selina, koolikaaslane, kelle Julia oma kättemaksu vankri ette rakendab. Kuid Selina ei taha olla tööriist, eriti pärast seda kui ta herr Malcolmiga tutvub. Kuid Julia on järjekindel. Nalja jätkub pikemaks, sest kui esialgu on eesmärgiks kättemaks, siis mingi moment muutub eesmärgiks kahe armunu kooshoidmine, ning nagu Selina isegi ütleb “Ma arvan, et probleemiks pole mitte need, meie vastu plaane peavad, vaid pigem need, kes meid aidata üritavad,”.


Selline tüüpiline ajalooline armastuslugu, kuid samas ka mitte. Isegi kui ma lugesin raamatut teist korda, oli see ikkagi meelelahutuslik kuus tundi.


Ja kui rääkida filmist, mille filmimine lõppes aprillis - aasta tagasi anti teada, et filmis lööb kaasa Sam Heugan, kuid nüüd, kui filmimine on läbi, selgus et Sami pole, küll aga on Theo James a.k.a Sidney Parker :). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar