2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

esmaspäev, 26. juuli 2021

AS Kättemaks on magus

Raamat: Hämnden är ljuv AB/Sweet Sweet Revenge Ltd. by Jonas Jonasson, tõlge Kadri Papp (2021) Varrak, RR, A Hinne: B

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/58241203-k-ttemaks-on-magus-as     

Süüdimatu kunstikaupmees. Erakordsete annetega ettevõtja. Masaisõdalane ja eksiteele sattunud ravitsejamees. Ja noorpaar, kellel on kõik põhjused kätte maksta.


Erinevad inimsaatused põimuvad Stockholmi külmas veebruarikuus. Draama keskpunktis on kaks impressionistlikku kunstiteost. Aga kes need maalis? Kes on nende omanik? Ja mis on paavstil selle kõigega tegemist?


„AS Kättemaks On Magus” on humoristlik armastusavaldus vabale kunstile ja rõõmuga jutustatud lugu.

Fiction, Humor, Advetnture


Kui te olete lugenud mõnda Jonassoni raamatut või näinud tema raamatu ekraniseeringut, siis on teil enamvähem ettekujutus, milline absurditeater teid ees ootab. 


See on suurepärane, kuidas ta suudab omavahel segada rootslaslikku rahulikkust, ärivaistu ja kultuuri tundmist ja sisserännanute temperamenti, lapselikuse ja hulljulgusega. Ta paneb kokku tegutsema täiesti erineva taustaga inimesed ja annab neile kõigile ühe eesmärgi. Lihtsalt see kuidas neist keegi näeb eesmärgini jõudmist ei pruugi olla sugugi sama, ning omamoodi vürtsi annab loole ka see, kuidas nad kõik kokku üldse said. 


Täpselt selline raamat, mille võtad randa kaasa ja ei pane tähelegi kuidas aeg lendab, sest koos peategelastega oled sa Stockholmis mõtlemas välja kuidas tüütut naabrit karistada või siis Kenia savannides masai sõdalaseks õppimas või Saksa mägismaal laamat kaitsekoerana kasutamas või hoopis Stockholmis kunstigaleriid endale munserdamas või Kenias pilte maalimas või unistamas, et külas oleks elekter, sest siis saad oma onni juurde eskalaatori panna … tegevust on palju ja igavat hetke pole.


Ja kõige selle jaburduse keskel on realne kunstnik Irma Stern.


Hea lugemine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar