2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

esmaspäev, 2. august 2021

Salatunnid

Raamat: The Secret Hours (Deverill Chronicles #4) by Santa Montefiore, tõlge Tiina Viil (2021) Varrak, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/57591952-salatunnid      

Uhke ja veidi hirmuäratav Arethusa Clayton on surnud. Kõiki üllatab tema viimne soov, et ta tuhastataks ja tuhk puistataks Iirimaale Deverilli lossi juurde. Las tuul viib mu kaasa ja leebe vihm uhub mu Iirimaa mulda, kust ma pärinen. Ja antagu andeks mu patud – nii kirjutab ta oma testamendis.

Arethusa tütar ja poeg on segaduses. Ema oli küll Iirimaalt pärit, aga ei rääkinud sellest kunagi. Poeg Logan peab tema soovi lihtsalt tujuks ja arvab, et ema tuleks matta isa kõrvale.


Tütar Faye otsustab sõita üksi Iirimaale, et ema päritolu kohta rohkem teada saada. Uurida, kes Arethusa oli, milline oli tema perekond, miks ta pärast lahkumist sugulastega ühendust ei hoidnud ja kes on salapärane kolmas pärija, kellele Arethusa on lisaks tütrele ja pojale jätnud kolmandiku oma varast.

Fayed ootavad Ballinakellys mitmed üllatused ja saladused. Arethusa päeviku ja sugulaste abil rullub lahti tema lugu, mille avastamise käigus saab Faye teada palju uut ka enda kohta. Kõiges selles on muidugi oma osa ka Faye korduval unenäol.

Romance, History, Drama, Libronovella


Kaks aastat on sellest, kui ma seda raamatut esimest korda lugesin ja veelgi rohkem on möödas sellest, kui sai loetud kroonika esimesi osasid, seega tundsin ma selle raamatuga alustades tõeliselt puudus osatäitjaid tutvustavast lehest. Selles libronovellas on nii palju pereliikmeid ja kärgpereliikmeid, kelle sugulussidemeid ei ole väga kerge meeles pidada. Kuid kui umbes pool raamatut on läbi, on vähemalt selle raamatu jaoks tähtsad tegelased meenunud … enamvähem :)


Et siis nagu juba öeldud, on see raamat Arethusia loost. Arethusia või Tussy on Kitti tädi, kellest eelnevates raamatutes on vaid korraks mainitud ja siin tuleb välja miks. Ja see poleks ju Deverillide pere, kui siin poleks lehekülgedelt tilkuvat draamat. Mässumeelne peretütar, keelatud armastus, üllatavad peresaladused, võimukad mehed, alandlikud abikaasad, kes leiavad lõpuks oma selgroo ja Deverillide julguse.


Arethusia loo toob lugejateni tegelikult Faye, tema tütar, kes on olnud siiani ideaalne abikaasa ja ema ja õde ja tütar, ning alati on olnud teiste soovid tema jaoks tähtsamad kui tema oma soovid. Kuid nüüd, hingates Iirimaa värsket meresoolast õhku ja suheldes Derevillide ja kohalike iirlastega, tõstab temas pead see naine, keda ta siiani oli eiranud. Kui Arethusia vaigistas oma Derevilli metsikuse selleks, et elada elu, mida ta ise soovis, siis Fayel on tarvis leida üles temas peidus olev Derevill, et tema elu lõpp oleks rahuldust pakkuvam.


Ja kas teate mis, kui ma ei eksi, siis võis Kitty ja tema võitluskaaslased võidelda kõrvuti “Kadunud õe” Mary sugulastega. :)


Ühesõnaga, Derevillide perekonna kroonikate neljas raamat on täpselt samasugune libronovella nagu olid esimesed kolm raamatut … ja see pole veel kõik. Ärge kuhugi minge, hiljemalt nädala lõpuks annan rohkem infot viienda raamatu kohta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar