2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 8. november 2013

Blackmoore

Raamat: Blackmoore: A Proper Romance by Julianne Donaldson (2013)
Hinne: D
Kate Worthington tunneb oma südant ning ta teab, et ta ei abiellu iialgi. Tema plaan on hoopis Indiasse reisida – kasvõi ainult selleks, et rahuldada oma rahutut hinge ning põgeneda pere kütkest, keda ta jälestab. Kuid Kate skeemitaval emal on muud plaanid. Ta pakub Katele kokkulepet: jah, Kate võib minna Indiasse, kuid vaid pärast seda kui talle on tehtud – ning ta on ära öelnud – kolm abielu ettepanekut.

Kate reisib suursugusesse Blackmoore lossi, et seal oma pool kokkuleppest ellu viia, ning kasutada selleks oma kallimat lapsepõlve sõpra, Henry Delafieldi. Kuid kui tegu on südameasjadega, siis ei kehti siin ei kokkulepped ega plaanid. Seega tuleb Katel keset metsikuid Blackmoore valdusi tunnistada endale tõde, mida ta on hoidnud kiivalt oma sügaval südames. Kas need ettepanekud, mida ta kindlalt plaaninud tagasi lükata, võivad olla selleks ainukeseks asjaks, mis ta südame vabaks laseks?
History, Romance, YA,

Tegemist on taas kord ühe Netgalley ARCiga.

Mis ma siis oskan öelda … see raamat on üks selline raamat, mis mulle meeldis ja mida ma vihkasin samal ajal. Mulle tõsiselt meeldis lugu, kuid loo tegelased olid tõsiselt vihale ajavad.

Lugu on lihtne ja armas – kaks lapsepõlvesõpra armastavad üksteist, kuid vastavalt ühiskonna, pere ning kommete survele ei tohiks neist kunagi paari saada. Kuid armastusel ja saatusel on noortega teised plaanid ning lõpuks nad siiski leiavad oma õnneliku lõpu.

Kogu lugu on täis vihjeid sündmustele, mis on juhtunud kunagi varem ja mis on loole väga tähtsad, seega jääb alguses mulje, nagu ma peaks olema lugenud kirjaniku eelmist raamatut, kust ma leiaks siis need sündmused, millele vihjataks. Kuid õnneks pole lugu siiski nii, tuleb lihtsalt olla kannatlik ja lõpuks paljastatakse ka kõik need kolme aasta tagused sündmused ja seletatakse raamatu kangelanna käitumine.

Seega lähemgi siis tegelaste juurde.
Peategelane on Kate/Kitti/Katherine Worthington, kelle elu tähtsaim eesmärk on minna koos tädiga Indiasse. Selleks et ta saaks minna Indiasse peab ta täitma oma ema nõudmise – meelitama kelleltki välja kolm abielu ettepanekut ning neist kõigist ka loobuma. Ja siis saakski Kate oma ihaldatud Indiasse. Aga nii lihtne see India unistuse täitmine ka pole. Sest Blackmoores, kuhu Kate läheb koos oma lapsepõlvesõbraga Henryga, ootab teda ka Henry ema, õde ja hunnik külalisi. Kuna Henry ema vihkab Kate ema ja Kate õde on üks skandaalne tegelane, siis pole Katel lootustki üheltki külaliselt ettepanekut välja meelitada. Ei jää üle midagi muud, kui paluda abi Henrylt endalt, sest ega ta ema ei öelnud ju, et kolm erinevat meest, üks mees võib samuti kolm korda neiu ees lömitada ja siis kolm korda korvi saada. Seega meie Indiast unistav kangelanna hakkabki oma unistuse poole samm sammu haaval liikuma, kuid samas ka samm sammu haaval enda ja Henry südant lömastama.

Ok, olen liiga pikalt jäänud peatuma Kate India unistuse täitmise ideel. Tegelikult on tegu ühe tavalise tänapäevase teismelisega, kes on pandud elama 19 sajandi Inglismaale, kus ta ronib akendest välja, hüppab pea ees jõkke ja on üleüldse talumatu kinnisideega illusioonides elav tibi, kelle arust saab vaid Inda kõik ta probleemid lahendada. Lootusetu!! Üks hetk tahtsin ma tõega peaga vastu seina peksta.

Teine peategelane on Henry – noormees, kes armastab oma sõbrannat, kuid ta on hästi kasvatatud ja ta on valmis elama täpselt selle plaani järgi mille ta vanemad on talle ette kirjutanud ning abielluma täpselt sellega, kelle ta vanemad talle valinud on – Juliet St. Claire. Sellel tegelasel pole iseenesest vigagi.

Henry õde Sylvia on teine tüüpiline teismeline, kes on valmis minema üle ükskõik kelle laiba, et saaks vaid abielluda sellega, kes tema arust talle kõige rohkem sobib.

Henry väljavalitu Juliet – kui te olete kunagi näinud MTV sarja Awkward., siis te ilmselt teate sealt ühte tegelast Sadie Saxton – selline terava keelega, konstruktiivset kriitikat jagav rikkast perest ennast täis tegelane. Vot selline oli ka see Juliet, ühel hetkel hooliv teisel hetkel rumal ja viisakuse filtrit mitte omav tegelane, kes solvab kõiki ja kõike enda ümber. Puudus veel vaid, et ta oleks nagu Sadie’gi iga torke lõppu lisanud You're Welcome!

Kate ema ja õed … ma pigem ei alusta seda teemat, sest see oli tõsiselt üle vindi halb.

Lõppkokkuvõttes polegi muud öelda, et kui tahate mängida joogimängu ja võtta pits iga kord kui raamatus mainitakse Indiat, siis te raamatu lõppu ei näe :). Ja tegu oli ikkagi YA raamatuga, lihtsalt tegevus toimub 19 sajandi Inglismaal.

See polnud kohe üldse minu raamat!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar