2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 7. jaanuar 2015

Ticker



Raamat: Ticker by Lisa Mantchev(2014)
Hinne: A
Tüdruk kellel on kellavärgiga süda, peab iga sekundit tähtsaks.

Kui Penny Farthing peaaegu suri, suutis suurepärane kirurg Calvin Warwick ta südame asendada vasest „Tuksujaga“, tehes temast seega esimese Lisanditega inimese. Kuid peagi saab teatavaks, et Warwick on tapnud kümneid inimesi, et täiustada uut parendatud Tiksujat Penny jaoks, ning nüüdseks on ta kohtus massimõrva eest.

Viimasel Warwicki kohtupäeval toimub Fartingi tehases plahvatus, Penny vanemad kaovad ning Penny ja ta vend Nick saavad lunarahanõude, mis nõuab neilt kõiki Lisandite uurimuspabereid kui nad tahavad veel kunagi oma vanemaid näha. Kas keegi püüab laastada Fartingite äri … või on selle kõige taga veelgi kurjem plaan?

Penny soovib meeleheitlikult taas oma perega kokku saada, seega kutsuvad nad Niciga kampa ka võitlushimulise pagari Violet Nesselrode ja tuntud härrasmehe Sebastian Stirlingi. Nendega ühineb ka Marcus Kingsley, noor kindral, kellel on oma põhjused, miks ta soovib kergitada kahe maailma vahelist loori. Kihlveod sõlmitakse, sõpru kaotatakse, armastust hiilib ootamatult ligi ning kellavärgiga südamega tüdruku jaoks kipub aeg otsa saama.
Romance, Speampunk, Criminal Mystery

Aastaid tagasi sattusin ma Lisa Mantchevi esimese sarja – Theatre Illuminata – peale ja ma armusin neisse jäägitult. Seega kui NetGalley pakkus lugeda tema uut raamatut – Ticker – ma lihtsalt pidin seda lugema. Ning taas kord kaotasin ma südame sellele loole.

See lugu on ideaalne eeskuju, kuidas kirjutada Steampunki raamatut. Kogu tegevus toimub Seampunki armastajate roosas unenäos. Iga ka kõige väiksem detail, iga masin, juukselõikus või värv, riided … kõik on viimsegi pisiasjani läbi mõeldud ja kõik on Steampunk. Siin pole lihtsalt paar lenduriprille ja paar lendavat masinat, siin on kõik Steampunk, isegi tordikarbid on Steamunk.

Jah tõsi ta on, et aegajalt ma ei saa aru, miks Penny keeldub Warwiki abist tema südamega, kuna ta ju teab, et see tiksuja, mis ta rinnus on ei kesta enam kaua, kuid siis meenub mulle taas, et Penny on vaid seitseteist ning tal on omad tõekspidamised ja ta ei vaata veel kaugele tulevikku.

Seega lugu ise on siis Pennyst, kellel on kellavärgiga süda, kuid see on vaid esimene prototüüp, ning ta pole väga töökindel, kuid see arst, kes Pennyle südame pani, on süüdimõistetud, ning ta on tapnud palju inimesi, et Penny südant parendada, ning samaaegselt on ta leiutanud ka palju teisi Lisandeid – kellavärgiga silmad, käed, jalad, liigesed … seega Penny süda tõrgub üha tihedamalt ning tihtipeale kriitilistel hetketel – nagu näiteks siis, kui ta kohtub esmakordselt võluva Marcus Kingsleyga – ning see hull arst on vanglast põgenenud, röövinud ta vanemad ja venna, et Pennyt mõjutada teda taas usaldama ning lubada tal ta süda uuema vastu vahetada.

See on kiire ja kaasakiskuv lugu, kus on hullumeelset kihutamist, plahvatusi, mängupõrgu laev, öist ujumist, mehaanilisi sipelgaid, esimest armastust ja tõelisi sõpru. Ning täpselt nii nagu ka Thetre Illuminata lugude puhul, jooksis ka seda raamatut lugedes mul silme ees pidevalt selle raamatu anime versioon – kuid vaid keegi võtaks kätte ja teeks neist kõigist multika.

Igatahes oli see üks väga fantastiline raamat millega aastat alustada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar