2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 19. jaanuar 2015

Wantin



Raamat: Wantin (Wantin #1) by Truth Devour (2013)
Hinne: B
Saatus pole Talia Jacobsi vastu just kõige armulisem olnud. Teda seatakse pidevalt silmitsi järskude muudatustega, traagiliste kaotustega ning uskumatute õnnelike hetkedega. Koos Taliaga saate ette võtta reisi, kus ta õpib tundma oma seksuaalsust, sotisaalset ja füüsilist muutust haavatavast tüdrukust täiskasvanud võrgutajaks. Mitte miski pole siin elus nii kui tundub. Kas ta on neetud või õnnistatud? Kas ta leiab selle mehe keda ta armastaks nagu ei kedagi teist, emmates kartmatult tema kõige sügavamat olemaust põimides sama aegselt nende hingi üheks tantsus, mille viisis on salapärane igaviku lubadus?
Romance, Travel,Drama

See on lugu armastusest, usaldusest, uskumusest, reisijanust ning julgusest.

Talia kaotab oma vanemad kui ta on kõigest kuuene ning ta kasvab üles oma tädi peres. Ta parim sõber on ta tädipoeg Brad ja ta kinnisidee on hobused.

Kui ta saab kakskümmend üks, tunnistab Brad, et ta on Taliasse armunud, kuid nad on ju sugulased, seega ei saa ta oma tunnetele vastavalt käituda, seega ta lahkub. Talia saab ka teada, et ta vanemad on jätnud talle hulga raha ning kinnisvara ning ka tema otsustab lahkuda tädi kodust. Esialgu elab ta Melbournes, naudib elu ja oma poissõpra, kuni see mees hakkab tahtma temalt midagi enamat kui lihtsalt head seksi ja lihtsat seltskonda. Talia tänab teda selle eest, et ta teda armastab, ütleb oli meeldiv tutvuda ning lahkub. Seekord Taisse.

Ta reisiagent järgneb talle, sest see mees armus Taliasse esimesest silmapilgust, seega veedavad nad koos kuus toredat päeva, kuid siis tuleb Talial mees eemale lükata, sest ka tema tahab Talialt seda, mida ta anda ei suuda ega taha.

Pärast seda kui mees Taist lahkub, ’adopteerib’ üks kohalik pere Talia, ning ta hakkab nende juures Tai Chid õppima. Pärast seda kui ta on veetnud Tais mõningad kuud, on ta taas leidnud oma keskme ning ta tuleb tagasi Melbourne. Ta korterinaaber on avanud ta posti, et teada saada, kuhu Talia kadus ning samuti on ta avastanud, et Talia on rikas. See on Talia jaoks juba liig ning ta kolib välja. Seega on tal nüüd oma koht, ta jätkab oma Tai Chi õpinguid ning peagi tuleb tal minna Bradi pulma.

Brad pole vaatamata kõigele veel siiski täielikult lahti saanud oma tunnetest Talia vastu, seega piisaks vaid sellest, kui Talia ütleks õige sõna ja nad jookseksid koos ära. Kuid Talia ei saa seda teha iseendale, Bradile ega ka oma tädile. Seega annab ta altari ees peigmehe üle ning lahkub. Ülimalt aeglasel tagasisõidul Melbourne satub ta ühele kaheksateistkümnendale sünnipäevale, ning veedab paar kuuma ööd ja päeva koos sünnipäevapoisiga, kuni mees tal endaga abielluda palub.

Seekord ei lähe Talia lihtsalt puhkusereisile vaid paneb oma asjad kokku, ning sõidab Londonisse, oma vanemate korterisse. Ta läheb külla ka oma isapoolsetele vanavanematele Ungaris ning kui ta sealt tagasi tuleb on tädil talle uudis, mis võik muuta kogu ta elu.

Seega läheb Talia ära Pariisi, kus ta õpib fotograafiat ning teeb pildiseeria inimeste erinevatest seksuaalsetest eelistustest ja pärast seda läheb ta taas kord Ungarisse. Sellele ajal kui ta on oma vanavanemate juures, kohtub ta mustlastega ning saa teada, et Brad vajab ta abi.

Ta läheb tagasi Austraaliasse, aitab Bradi ning leiab ühes suvalises Melbourne raamatupoes ühest suvalisest raamatust ühe vägagi lõigu: If it feels good loving the wrong person, imagine how wonderful it is going to be when you love the right one.

Seega see raamat ongi ühest noorest naisterahvast, kes käitub nagu mees, kui küsimus on armastuses, ning mehed tema ümber käituvad nagu naised ja kui ta on olnud mõne mehega, siis on need mehed teiste naiste jaoks rikutud. Talia on üsnagi klišeelik tegelane – ta on rikas, ta reisib palju, ta tegeleb fotograafiaga, kirjutab luuletusi, ratsutab ning ta ei taha abielluda ega lapsi saada.

Kuigi see lugu meenutas paljugi Söö, Usu, Armasta, oli ta siiski üksvägagi hea, positiivne ning lootust andev lugu.

Aga ma ei saa kuidagi lahti tundest, nagu oleks sama autor ka Indigo Bloomi ramatud kirjutanud - mõlemad on ju pseudonüümi all kirjutatud, seega ... :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar