2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 13. aprill 2015

Between Two Thorns



Raamat: Between Two Thorns (The Split Worlds #1) by Emma Newman(2013)
Hinne: C
Miski on Aquae Sulis, Bathi peegellinnas valesti.

Uus hooaeg on algamas ning tseremooniate meister on kadunud. Max, Eraldatud maailmade leppe vahekohtunik on saanud ülesandeks meister üles leida, ning teda ei saa abistada keegi muu kui ta paigast ära hing ja hull võlur.

Röövimisel on pealtnägija, kuid tema mälestused on seotud maagiliste ahelatega ning need saab murda vaid nende vaenlane. Mässumeelne naine, kes püüab põgeneda oma perekonna kütkeist, võib osutuda selleks ainumaks liitlaseks keda Max vajab.

Kuid kas naist võib usaldada? Ning miks on ta valmis loobuma oma noorusest ning privilegeeritud elust, milleks ta sündinud on?
Paranormal, Adventure, Mystery

Selle raamatu lugemine oli üks imelik kogemus. Kogu raamatu lugemise aja oli mul tunne nagu ma loeksin millegi suurema sissejuhatust ja et kohe kohe hakkab tegelik lugu. Oli pikk peategelaste tutvustus, nende maailmade tutvustus, teistes maailmades elavate tegelaste vaheliste riidude tutvustus. Pärast kõike seda tutvustust ja väikse müsteeriumi lahendust võiks nagu siis alata tegelik lugu, kuid siis saab raamat läbi.

Kuid mingem siis selle „sissejuhatuse“ juurde. Loo peategelasteks on Sam, Max, Cat ja William. Max on see rahukohtunik, kes näeb pealt midagi mida ta ei oleks pidanu nägema kohas kus ta ei oleks tohtinud olla, ning tänu sellele saab ta pea surmavalt haavata, kuid teda päästab see, et ta hing jääb kinni kivist veesülitisse. Pärast seda kui ta põgeneb haiglast, antakse talle ülesandeks otsida üles see tähtis Eraldatud maailmade ametiisik, ning samas tahab ta ka teada saada põhjust miks teised tema piirkonna rahukohtunikud on surnud ja mis on tema nähtud ebanormaalsuste põhjuseks.
 
Cat on siis see tüdruk Teisest maailmast, kes on viimased kolm aastat elanud Muganduste juures (meie maailmas siis), ta on käinud ülikoolis, armunud ning töötanud võluri juures raamatupidajana, kuni Härra Moon ta leiab ning ta tagasi Teise maailma sunnib, kus Cat koheselt kihlatakse tähtsa perekonna teise pojaga. Kuid Cat teeks mida iganes, et tagasi Mugunduste maailma saada.

Cati tulevane abikaasa, William, on just lõpetanud oma Suure Ringreisi Mugunduses ja teistes Teise maailma kuningriikides ning ta pole üldsegi õnnelik selle üle, et ta on kihlatud Catiga, teise tähtsa perekonna mitte niiväga ilusa tütrega, kuid paberitele on allkirjad antud ning tal ei jää üle muud, kui oma kohust täita. Kuid Cat üllatab teda, sest Cat pole üldse selline tüdruk kui teised Teise maailma tüdrukud.

Ning nende imelike Teise maailma inimeste seas on üks tavaline ITmees, kes oli ühel õhtul valel ajal vales kohas ja nägi midagi mida ta poleks pidanud nägema, ning nüüd ei mäleta mida ta nägi või kus ta üldse oli.

Pärast seda kui Sam saab oma mälu tagasi, kui Max saab esimest korda korralikult uurida, mis juhtus teiste hingedega, pärast seda kui William on silma visanud valele tüdrukule ja Cat on aidanud leida oma onu, ootab lugeja, et nüüd jõuab siis lugu pulmadeni ning seletatakse täpsemalt seda haldjate õukonna mahhinatsioone … kuid …

Võib ju öelda, et see on hea, et raamat jääb nii huvitava koha peal pooleli ja nüüd haarad kohe õhinaga järgmise raamatu järgi … kuid mis siis kui ka järgmine raamat on vaid sissejuhatus ja kogu lugu on tegelikult kolmandas raamatus?

No igatahes, minu jaoks, oli see üks imelik, veniv ja mingil määral tühi lugu. See polnud halb lugu, kuid üks imelik lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar