2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 18. aprill 2016

The Silver Touch



Raamat: The Silver Touch by Rosalind Laker (1987)
Hinne: C+
Aastal 1761 sai Hester Batemanist esimene naine, kes registreeris oma enda hõbeda märgi.

Kuid kuidas sai kirjaoskamatust orvust, kes töötas oma poolvenna trahteris, Strandis, üks Inglismaa tuntumaid hõbedaseppi?

Rosalind Laker viib lugejad fantaasiarikkale rännakule räbaltest rikkuseni, tundmatusest tuntuseni 18 sajandi Londonis.

Sellest hetkest saati, kui tulipunaste juustega Hester kohtub John Batemaniga, kullasepa õpipoisiga, muutuvad nende mõlemi elud igaveseks.

Hester äratab Johnis kire mis ähvardab tema senised tagasihoidlikud unistused purustada. Sest John on juba kihlatud oma meistri tütrega ning Hesteri rasedus võib rikkuda kõik tema professionaalsed unistused. Nende kahe, näiliselt võimatu armastus, on vaid algus täis sihikindlust ning raskusi.

Hõbeda puudutus on kaasakiskuv lugu Londoni elust ning ühe inspireeriva naise teekonnast eduni, vaatamata kõikidele raskustele. See on lugu armastusest, käsitööst ning tõelisest andumusest, mis põhineb ühe tõeliselt märkimisväärse naise elul.
History, Romance

Nagu juba öeldud on Hõbeda puudutus inspireeritud tõelistel ajaloolistest sündmustest ning isikutest.

Hester Bateman sündis 1708 ja elas 86 aastaseks. Nendest 86 aastast töötas ta hõbedaga pea 60 aastat, neist 30 olles ise oma hõbedamärgi ja hõbeda töökoha omanik. Tal oli oma abikaasa Johniga kuus last, kellest enamuse elu oli samuti seotud hõbedaga ning ka mõned ta lapselapsed jätkasid hõbedasepa ametit.
 
See raamat on siis ilukirjanduslik versioon reaalsetest sündmustest, kuigi vahel on tegemist rohkem nagu faktide loeteluga, kui ilukirjandusliku teosega ning vahel läheb fantaasia liialtki lendama, kuid lõppkokkuvõttes on tegu siiski huvitava looga. Selline hüppamine dokumentaali ja ilukirjanduse vahel ajab aegajalt närvi mustaks, kuid lugeda on ikkagi huvitav.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar