2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 19. aprill 2016

Tree of Gold



Raamat: Tree of Gold by Rosalind Laker (1986)
Hinne: C
SIIDINE KIRG JA KIBE RIVAALITSEMINE.
Gabrielle Roche on noor ja kena siidi dünastia pärijanna, kelle kangastelt tuleb suurepäraseid kangaid imperaatorile. Ta on just abiellumas mehega, keda ta isa tema jaoks on valinud. Kuid kui ta seisab altari ees kipuvad ta mõtted tagasi minema selle kena ning huvitava võõra juurde, kellega ta just sellel hommikul kohtunud on: Nicolas Devaux, tema isa kõige vihatum rivaal. Sel hetkel kui nende silmad kohtusid, teadis ta kohe, et ta ei saa enam kunagi kellegile teisele kuuluda.

Gabrille püüab end Nicholasest eemale hoida, mattes end töösse nende suurepärases siiditehases, võideldes võimaluse eest olla meeste domineerivas maailmas nendega võrdne. Samas võistleb ta ka Devaux’ siidimajaga, isegi kui ta oma perekond tema selja taga plaane teeb kuidas Devaux’ omanikke hävitada. Kui nad siis lõpuks Nicholase Lyonist lahkuma saavad vaatab Gabrielle tema lahkumist lummatuna pealt. Ning siis ta järgneb talle. Läbi Napoleoni verest nõretavate lahinguväljade Londoni mäslevatele tänavatele, kuid Gabrielle keelatud armastust ei saa eitada ega ka ta saatust muuta.
History, Romance

Kas te teatiste, et mooruspuu lehed on ainukesed asjad mida siidiussid söövad ja et siiditööstuses on mooruspuul nimeks Kullapuu? Noh igatahes toimubki siis selle raamatu tegevus suuremalt jaolt Prantsusmaa „Siidipealinnas“ Lyonis. Tegevused algavad umbes kümme aastat peale Prantsuse Revolutsiooni ja kestavad kuni Waterloo lahinguni.

Noor neiu, Lyoni siidi tootja ainus tütar, Gabrielle Roche, on teel oma laulatusele siidi ussi kasvataja Emile Valmontiga, kui tema tõld põrkab kokku surnuvankriga. Vankris olev lahkunu on Roche perekonna auaaegne rivaal. Nicolas Devaux, rivaali poeg on tulnud tagasi Lyoni esimest korda pärast seda kui neid oli revolutsiooni ajal linnast põgenema sunnitud, et oma isa matta ning nende endise äri olukorda üle vaadata. Gabrielle vend Henry pole sellise asjade seisu üle sugugi mitte õnnelik, ning Gabrielle ning Nicolas armuvad üksteisesse esimesest pilgust. Kuid Gabrielle peab siiski abielluma talle valitud mehega ning Nicolas avab uuesti oma isa tehase uute kangastelgedega.
 
Aastad mööduvad, palju toimub nii Prantsusmaal kui ka Lyonis ning Roche ja Devauxi perekondades, kuid Gabrielle ja Nicholas armastavad üksteist ikkagi, kuigi nad ei saa kunagi koos olla.

Kui Napoleon läheb sõtta Inglismaa vastu, peab Nicholas minema Hispaanias ja Portugalis möllavatesse lahingutesse. Ta anub et Gabrielle temaga kaasa tuleks, kuid Gabrielle ei saa seda teha. Ta peab oma isalt päranduseks saadud tehast töös hoidma, siis sünnitab ta poja ja tulekahju röövib tal abikaasa, ning Gabrielle kaotab soovi elada. Seda siis seniks, kuni ta sunnitakse taas tagasi Lyoni minema, kuna tema vend on nende äri ohtu seadmas.

Üks saatuslik kiri tõukab Gabrielli aga Nicoasele Portugali järgnema. Kahjuks pole Gabrielle ajastus õige ja sündmused viivad ta edasi Inglismaale, kus ta jõuab taas Nicolase juurde sekund liiga hilja, et nad saaksid lõpuks ometi koos olla.
 
Kui Gabrielle siis taas tagasi Lyonis oma poja juures on, alustab Napoleon oma teist sõjakäiku. Kui Nicolas tagasi koju saabus ühineb ta taas Napoleoni armeega, kuigi Inglismaal olles ta vandus, et ta seda enam kunagi ei tee. Kuid seekord lähevad nad rindele juba kahekesi koos.

See lugu on täis armastust, tragöödiat, ajalugu ja siidi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar