2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 30. aprill 2016

Virgins



Raamat: Virgins (Outlander #0.5) by Diana Gabaldon (2013)
Hinne: C
Leinates oma isa surma, ning olles endiselt tugevalt Inglaste poolt vigastatud, leiab Jamie Fraser end Prantsusmaalt, koos palgasõdurite kambaga, kus ta saab kokku oma vana sõbra Ian Murrayga. Neil mõlemil on haavad, ning mõlemil on hea põhjus, miks mitte minna tagasi Šotimaale, ning nad mõlemad on ikka veel süütud, vaatamata võimalutele seda olukorda muuta kergete kommetega naisterahvastega. Kuid Jamie armuelu muutub veelgi keerulisemaks – ja ohtlikumaks – kui saatus viib noormehed Dr Hasdi, juudi härrasmehe teenistusse, kes palkab neid kahte hindamatut aaret Pariisi viima. Üks neist aaretest on Torah ja teine on arsti ilus tütretütar, Rebekah, kes peab minema oma kokkulepitud abikaasa juurde. Nii Jamie kui ka Ian tunnevad tõmmet tulevase pruudi vastu, kuid nad oleks palju ettevaatlikumad, kui nad vaid teaksid, kellega neil tegelikult tegemist on.
History,

See on siis lühilugu ajast, kui noor Jamie ja Ian on koos Prantsusmaal, Jamie on just saanud oma 100 piitsalööki Black Jackilt ja ta on vanglast välja murtud ning ta on saadetud Prantsusmaale pakku Randali ja seaduse eest.

Ian on olnud palgasõdur juba mõnda aega, seega võtabki ta noorukese Jamie oma tiiva alla ja seletab talle, kuidas asjad käivad. Nende käesolev ülesanne on viia kaubavanker, milles on vaibad ning muud väärtasjad selle omanikule. Kuid nende konvoid rünnatakse ja vaatamata sellele et Jamie on poolvigane, võitleb ta Ianiga kõrvuti, nagu kõik oleks korras.

Kuigi nad kaotasid rünnakus ühe vaiba, viivad nad siiski ülejäänud saadetise omanikule ja saavad kätte oma tasu. Värske rikkus taskus, lähevad mehed kohalikku kõrtsi õhtusöögile, ning kõrtsi teisel, korrusel on ka bordell, kus samuti oma teenistust kulutada saab. Loomulikult mõtlevad ka Jamie ja Ian, kas ka nemad võiksid lõpuks ometi meeste ridadesse astuda. Kuid Jamie lubas oma isale, kui ta Pariisi ülikooli läks, et ta ei vii oma raha bordelli, kuid nüüd kui ta isa läinud on … ja Ian, ta on küll huviline, kuid ta ei soovi saada mõnd inetut haigust. Seega nad vaid jälgivad oma bande liikmete tegevusi.

Siis saavad Jamie ja Ian uue ülesande, saata kahte noort juudi neiut Pariisi. Kuid teel Pariisi, selgub et neiudel on hoopis muud plaanid. Hetkeks ma juba mõtlesin, et äkki selles loos selgub Jamie kuklahaava saladus, kiud need sündmused toimuvad palju aega enne seda peahaava.

See oli lühike tore vahepala teiste raamatute ja telesarja vahele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar