2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

neljapäev, 12. mai 2016

Tender Is The Storm



1985

Raamat: Tender Is The Storm by Johanna Lindsey (1985)
Hinne: B
Neil polnud plaanis armuda …

Sharisse Hammondil pole mingit plaani end anda mingile karjapidajale, kes on tellinud pruudi posti teel! Ta on läinud Läände vaid selleks, et põgeneda New Yorgist, ning abielust, mille ta isa talle korraldanud on.

Lucas Holti plaanid pole sugugi ausamad. Kuid nende plaanid üksteist ära kasutada muutuvad peagi keeruliseks, kuna nad ihaldavad üksteist. Lucas ei oodanud sellist kaunitari. Ning Sharisse ei osanud arvatagi, et ta võiks mõnd mees sedasi ihaldada.
2011

Sellel ajal, kui Lucas sunnib Sharisse mängima koos temaga ohtliku mängu mehe vastu, kes lasi tappa tema isa, sunnib Sharisse Lucast tundma kirge, mida ta enam kontrollida ei suuda. Kuid kui Sharisse pere kutsub ta tagasi New Yorki, ei leia Lucas sõnu, et paluda Shareissel jääda.

Vaid siis kui nende südamed on saanud tunda kaotuse ja lahkumineku valu, mõistavad nad kui väga nad üksteist armastavad. Ning vaatamata vahemaale ning möödunud ajale – ning arusaamatustele – leiavad nad siiski tee üksteise juurde …
Romance, History, Western

Tõsi, see raamat jäi mulle silma aastaid tagasi oma kaane pärast, kui Smart Bitches, Trashy Books selle raamatu kaant arvustasid, mõtiskledes, mida need kaks seal kaanel tegelikult teevad. Juba siis oli ka jutuks, et selle raamatu kaas ja sisu ei lähe üldse kokku ja need kes olid raamatut lugenud, ütlesid et tegelikult on tegu väga põneva looga. Seega see on üks raamat, mida ei tohi hinnata kaane järgi! Sest sisu on vägagi meelelahutuslik ja põnev.

Lugu toimub siis ajal, kui Ameerika elas veel enamjaolt Ida kaldal ja Lääs oli kullaotsijatele, karjaajajatele ning püssimeestele. Ühe väikese linnakese, Newcombe lähistel elab Lucas Holt, peab hobuseid ning ta vajab naist, et ta ei näiks niisama ohtlik kui ta kaksikvend Slade, kes on Läänes tuntud kui kibedaim püssilaskja, kuid Lucas peab jätma ohutu mulje, kui ta tahab täide viia oma aastaid planeeritud eesmärki.

New Yorgis on Sharisse abiellumas peretuttava pojaga. Ta ei armasta seda noormeest, kuid see sobib talle, sest ta on vandunud, et ei armasta kunagi enam ühtki meest, pärast seda kui tal oli Euroopa reisil õnnetu armastuslugu ühe abielus prantslasega. Kuid kui Sharisse saab teada, et ta õde Stephanie on tema tulevasse armunud, siis on Sharisse valmis õe nimel pulmad ära jätma. Nende isa ei taha sellest midagi kuulda, kuna pulmadeni on veel vaid nädal. Mida küll teha?

Noh … Stephanie pole just käed rüpes istunud sellest ajast saati, kui nende kihlus välja kuulutati. Ta on vastanud kuulutusele, kus Arizonases, Newcombe linnakeses elav karjaajaja otsib naist, ning mees on talle isegi saatnud juba rongipiletid, et Stepanie tema juurde tuleks. Seega kui nende isa ei lase Sharisset sellest abielust loobuda, peab ta lahkuma, nii kaugele kui võimalik, ja tagasi tuleks ta siis, kui Stephanie on abielus oma armastatuga. Sharisse ei pea ju abielluma selle Lucas Holtiga, ta lihtsalt läheb sinna ja esitleb end sellele mehele nii ebameeldivana kui võimalik, et mees ta lõpuks tagasi saadaks. Või siis kasutab ta rongipiletit lihtsalt minema sõitmiseks.

Kuid Stephanie ei saa ju riskida, et isa Sharisse üles leiaks, seega teeb ta kõik et olla kindel, et Sharisse ikka läheb Arizonasesse. Kui Sharisse siis avastab, et tal pole pea üldse raha, on vaid piletid ja nii palju raha, et reisil toitu osta, ei jäägi tal muud üle, kui ikkagi minna Newcombe linna ning kohtuda selle Lucas Holtiga. Kuid kui ta meest näeb …

Lucas ootas, et tulemas on pisike blondiin, kuid ta lootis et tuleb see pikk punapea, kes oli koos blondiiniga pildil, mille ta tulevane pruut talle saatis. Kui kui vankrist asus välja punapea, on ta õnnelik, kuid samas ka mitte, kuna see tõmme mida ta selle naise vastu tunneb võib kõik ta plaanid rikkuda.

Sharisse räägib et ta on lesk, kes on oma perega pahuksis ja tema juurde tuleks oli ta ainus võimalus, kuid ta vajab aega Lucase tundma õppimiseks enne kui nad abielluvad. See sobib Lucasele hästi, sest tal pole üldse mingit plaani abielluda, ta vajab vaid pruuti, keda linnakeses näidata. Kuid kuna Sharisse on ju „lesk“ siis ei peaks olema sellest midagi, kui nad üksteise seltsis mõnusalt aega veedavad … või vähemalt Lucas arvab nii. Aga see lesk on väga tagasihoidlik ning ei lase Lucast endale ligidale. Seda siis seniks, kuni Lucase vend Slade ta Lucase käte vahele hirmutab.

Nii Lucas kui ka Sharisse on mõlemad rääkinud üksteisele palju valesid ning kumbki neist ei taha abielluda, kuid kui Lucase naaber ja sihtmärk tuleb neile külla koos preestriga, siis ei saa nad teha muud kui abielluda. Sellele tseremooniale ei järgne mesinädalaid, vaid kibedad sõnad ja kiire lahkuminek – Sharisse läheb tagasi New Yorki kui saabub kiri tema õelt, mis seletab nii mõndagi, ning Lucas läheb Euroopasse.

Aasta hiljem, kui Lucas arvab, et tema abielu on tühistatud ja Sharisse loodab teda enam mitte kunagi näha, saabud New Yorki Slade.

See on kõik, mida ma teile sellest raamatust rääkida saan, ilma et ma liiga palju ära räägiks, kuid ma ütlen seda, et see lugu on üllatavalt realistlik ja naljakalt absurdne. Kuigi ma lugesin tahtmatult paari spoilerit SBTB arvustusest, siis ma arvan, et see teadmine pani mind seda lugu lugema hoopis teise pilguga, kui ma oleks seda lugenud muidu ja minu arust tegi see teadmine loo veelgi paremaks.

Seega see raamat, millel on tõsiselt absurdne kaanekujundus, mis võib anda hullumeelsed ideed, millega Metsikus Läänes tegeleti, siis nende kaante vahel olev lugu on tegelikult väga hea!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar