2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 21. oktoober 2016

Must Love Kilts



Raamat:  Must Love Kilts (Must Love Time Travel #3) by Angela Quarles (2016)
Hinne: C+
Jakobiinide mäss – pole just kõige parem aeg, et purju juua, ühe tüübiga liini ajada, ning õde ära kaotada.

Purjus kihlvedu …

Kui arvutimängude programeerija Traci Campbell vaatab liiga sügavale Glenfidditchy viski pudelisse olles puhkusereisil Šotimaal koos oma õega, viib ta oma kiltidest sisse võetud õe aastasse 1689, et tõestada talle, et arvamus „kõik mehed kiltides on kuumad“, on lihtsalt müüt. Lihtsaimad sada naela! Kuid kihlvedu läheb lörri, kui ta kohtub Iainiga, võluva elumehega kildis.

Vale koht, vale aeg, vale nimi …

Iain MacCowain armub pidevalt kohe kui kilt langeb. Ja selle salapärase punapäise neiuga, kellel on imelik aktsent, pole lugu sugugi teistmoodi. Kuid kui ta avastab, et tema uus kallim on Campbell, kogu Mägismaal kõige ebausaldusväärsem nimi, seavad tema tiivaripsutused ohtu kogu tema klanni plaanid mässust Kuningas Williami vastu.

Mägismaal on kõik suurepärane, kuni sa kaotad oma õe …

Traci arvates on mehed head vaid üheks asjaks – tänan Iain! – kuid kui ta ärkab taas Vanal Heal Šotimaal ja ta õde on kadunud, peab ta lootma just sellele inimesele, keda ta lootis enam kunagi mitte näha. Iain tahab võita Traci südant, Traci tahab oma südant endale hoida, kuid kas nad jõuavad oma mõtetega selleni, et nad on loodud üksteise jaoks enne kui Jakobiinide mäss nad üksteisest eemale kisub?
History, Romance

Peab armastama kilte on üks tore ajarändamise ja romantika raamat. Nagu ka sarja teine osa – Peab armastama raudrüüsid – on ka selles osas ajarändamises süüdi hõbedast visiitkaardihoidja, mis seekord viib omaniku sinna kuhu ta soovib, mitte sinna kus ootab tõeline armastus. Ja seekord ei tehta kaardiga vaid ühte reisi minevikku ja teist tagasi tulevikku. Tracy läheb oma õega koos minevikku, et tõestada talle, et vanasti polnud kõik kildi kandjad über seksikad kahemeetrised mehemürakad, kuid vaatamata sellele, et esialgu näevad nad kohalikus kõrtsis vaid neandertallase lähisugulasi, kohtuvad nad peagi Iaini ja tema vennaga, kes on ülivõrdes näidised armastusromaanide kaani kaunistavatest meheideaalidest.

Hommikul ärgates hakkab Tracile meenuma tasapisi, mis möödunud ööl toimus ja üks asjadest, mis talle meenub, on see et ta on oma ideaalse mehemürakada kihlunud/aastaks prooviabielu sõlminud (kuidas kurat ta muidu oleks voodi jõudnud, kui ta just poleks tahtnud esindada maailma vanimat ametit naistele). No igatahes, neiu, kes tavaliselt hoidus igasugusest suhtest, mis läks kaugemale kui üks öö, on nagu nüüd seotud. Aga ei, tuleb põgeneda. Kuid ennem – kus õde on? Enne kui ta õe leida jõuab peab ta kasutama taas kaardihoidjat, sest teda ründab vihaste meeste kamp.

Tagasi tulevikku jõudes on ta paanikas – õde jäi minevikku, ta on kihlatud ja ta ei tea, kas ta kaardihoidjat uuesti kasutada saab ning kas ta õigesse kohta tagasi jõuab, kui ta uuesti minevikku läheb.

Iain on olnud oma klanni „kloun“, keegi ei võta teda tõsiselt ja kõik neiud on valmis tema heaks oma tekiserva kergitama, ning Iain armub igasse neidu, kes teda oma voodisse võtab, kuid keegi ei võta teda tõsisemalt, seega kui ta Traciga kihlub, loodab ta lõpuks selle õige leidnud olevat. Kuid siis Traci kaob, ja kaob ka ta lootus, kuid kui Traci taas pimedal ööl välja tuleb ja Iain i abi vajab, hakkab ta taas lootma. Lisaks sellele annab Traci olemasolu talle ka julgust asuda positsioonile, mis talle sünniga määratud on, kuid millest ta siiani on eemale hoidnud hirmust ja arusaamatusest.

Seega siis Traci ja Iain otsivad Traci õde, sest Killicreankie mässu tähtaeg läheneb ja parem oleks kui Campbelli õeksesi sellel ajal seal läheduses poleks. Samamoodi ajab ka ju taas kord seda hõbedast visiitkaardi hoidjat taga see salapärane tegelane esimesest raamatust ja Traci lubab talle, et niipea kui ta on õega koos koju jõudnud, annab ta hoidja talle tagasi. Kuid ….

Ühesõnaga, kui juba kord keegi kuskil ajas tagasi on läinud, siis ta on tekitanud uue ajaliini, milles peavad toimuma teatud asjad ja seega tuleb teatud inimestel lasta teha teatud asju, et mitte luua veel ühte kõrvalliini, et tekiks selline turvaline ajaliin, mille tegevus oleks ette teada ja seega kui juba on teatud muutused toimunud selleks hetkeks, kui keegi läheb sama liini mööda tagasi minevikku, siis ei saa ta seda enam liiga palju muuta ja ta võib rahulikult oma ajarännakuid edasi tagasi jätkata, sest selles liinis on juba tema rännakud toimunud. Ja kuidas ka neiud ei taha oma kihluste eest põgeneda, see neil ei õnnestu, sest saatus ei küsi ja süda ei mõtle :).

Et siis taas kord üks meelelahutuslik ajarändamise armastusromaan, mille tegevus toimub ammu enne Cullodeni lahingut, kuid kui te olete lugenud Võõramaalast, siis võivad mõningad asjad tuttavad tunduda, kuid samas pole nad üldse sarnased. Aga lugu on põnev ja kaasakiskuv.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar