2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 30. september 2016

The Dress



Raamat:  The Dress by Sophie Nicholls (Everyday Magic #1) (2011)
Hinne: D
Saage tuttavaks Ella ja tema ema Fabbia Morenoga kes saabusid ühel külmal Jaanuari päeval Yorki, et avada sealt vintage kleitide pood.

Elurõõmus Fabbia tahab müüa ilusaid kleite kenadele inimestele ning oma raske mineviku seljataha jätta. Ella tahab vaid kuhugi kuuluda. Kuid mitte kõik pole nende poolt.

Kas Fabbia saab võitu teda vastu võtnud eelarvamustest? Mis on see saladus, mida ta kiivalt varjab? Ning kas tema kleitide siidist alukleidid ja peened õmblused sisaldavad päris maagiat või on see kõik vaid „igapäevane nõiakunst“?
Romance, Drama
See raamat on minu jaoks nagu segu raamatust Õmblejanna ning filmist Chocolat (ma pole raamatut lugenud, seega ei saa ma raamatuga võrrelda). Ja samas on kogu see lugu ka kuidagi väga Ootamatu võimaluse tundega. Seega see lugu oli natuke siit ja natuke sealt ja natuke huvitav ja natuke romantiline, kuid üldkokkuvõttes mitte eriti kaasahaarav.


 Lugu on emast ja tütrest, Fabbia ja Ella, kes on alles kolinud Yorki, kus Fabbia avab uue kasutatud riiete (Vintage kleitide) poe ning Ella läheb taas uude kooli. Fabbia on üleüldiselt hallis Yorgis erk täheke, ta leiab oma kleitidele just õiged uued omanikud või kui kleiti ei leita olemasolevate seast, siis ta õmbleb uue kleidi ning teeb ka vanadele kleitidele vajalikke muudatusi, et need sobiks uuele omanikule nagu valatult. Ta lisab ka natuke maagiat igale kleidile. Ella püüab uude kooli sisse sulanduda, püüab muutuda teiste seas nähtamatuks, sest ta ei taha teistest erineda, kuid seda on raske teha, kui ta võib küll riietuda sama tumedalt kui teised, kuid ta kõne on siiski teistest erinev ja samuti ka ta huvid. Loomulikult on Yorkis neid, kes neid rõõmuga vastu võtavad, nagu näiteks Ella koolikaaslane Billy, kellele Ella väga meeldib, kuid sama on ka neid, kes on valmis milleks iganes, et uustulnukatest lahti saada. Lugu on seega Fabbiast ja Ellast, nende raskustest uude kohta sulandumisega ning ka nende saladustest.

Loetav kuid samas tühi lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar