2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 5. veebruar 2019

Eight Grave After Dark

Raamat: Eight Grave After Dark (Chareley Davidson #8) by Darynda Jones (2015)
Hinne: B
Charley Davidson on rase ja teda jälitavad kaksteist põrgukoera, seega peab ta põgenema kohta, kuhu nad talle järgneda ei saa: mahajäetud nunnakloostrisse. Kuid pärast seda, kui ta on kuid seal kinni istunud, on Charley valmis plahvatama. Nii ülekantud kui ka otsese tähenduses, kuna ta on nüüdseks väikese vaala suuruseks paisunud. Õnneks on tema tähelepanu endale tõmmanud uus juhtum, mis on juhtunud selles samas kloostris, kus tema kamp on peavarju leidnud. Charley on juba pikka aega näinud noort nunna, kes on aastakümneid tagasi tapetud ja sellest piisab, et teda igavusest välja tuua.

Charleyl on keelatud sammugi pühalt pinnalt välja astuda, sest kuigi põrgukoerad ei saa pühale pinnale astuda, saavad nad piiriääres varitseda. Koerte kohalolek on kogu nende kamba närviliseks teinud, eriti Reyese. Ning kui Charley ei teaks paremini, võiks ta vanduda, et Reyes on haigeks jäämas. Ta muutub iga hetkega järjest tulisemaks, ning iga kord kui ta Charely lähedale satub, ta nahk suisa põletab, kuid loomulikult kinnitab Reyes, et temaga on kõik korras.

Sellel ajal, kui nad otsivad vihjeid selle kohta, kuidas põrgukoertest jagu saada, tahab Charley lihtsalt saada vastuseid, kuid tal pole mingit võimalust neid saada. Kuid nende laialdane sõpruskond tuleb neile appi. Ja just kõik need erinevad inimesed tema ümber veenavad teda üha rohkem, et mingi jõud on just need inimesed temaga sidunud, nagu oleks nad kõik osa suuremast pildist. Kuid see hea tunne ei kesta kaua, nagu ikka on Charleyt ootamas suurim üllatus tema hullus, segases ning paranormaalses elus …
Fantasy, Parnormal, Action, Romance, Mystery

Nagu ka juba eelnevad raamatud on olnud, ei ole ka selles raamatus detektiivitöö enam esmatähtis, see on pigem nagu möödaminnes sisutäiteks ja lahjema müsteeriumi loomiseks, sest suuemad saladused ja üllatused tulevad ikka paranormaalse külje pealt. Selles loos on siis üks pulm, üks sünnitus ja kahe surmajuhtumi lahendamine, kuid lisaks sellele on kaksteist põrgukoera, hullupanevad deemonid ja paljud hullupanevad lapsevanemad. Üks segapuder nagu alati, ja nagu ikka on vaja et Charely rikuks natuke reegleid, et nad nahistaksid Reyesega, et kogu ta omaloodud perekond ta ümber koguneks, et ta saaks kurjade pereliikmetega sotid selgeks teha ja oma sõna maksma panna. Aga nüüd siis natuke täpsemalt.

Charley on kaheksa kuud olnud sunnitud olema eemal kohvist ja oma tööst. Vahet ei ole et Reyes on teenindanud teda selle aja jooksul ette ja taha ja iga tema väiksemgi soov on täidetud … on aeg see põgenik tema varjupaigast välja tõsta. Kuigi need kaheksa, peaaegu üheksa kuud on olnud suurepärased … kaua võib üks naine olla suurem kui maja, eriti kui on tegu Charleyga, vikatimehega(naisega), kes on siiani olnud oma elu ja keha peremees.

Aga enne veel kui Charley poolduma hakkab, on vaja üks pulm maha pidada, kaks ammust kadumisjuhtu lahendada, ühed vanemad üles leida.

Ja see et Charley on need viimased kaheksa kuud suutnud olla ilma suuremate traumadeta on olnud suur ime, sest enne veel kui Beep ilmavalgust näeb, peab ju Charley läbi tegema õhulennu ja maanduma kaevu põhjas.

Kuid see nende mure Beep’i tuleviku pärast, kaheteistkümne piiri taga luusiva põrgukoera pärast ning Reyese isa pärast on ka Reyesele halvasti mõjunud. Ta on küll endale appi võtnud senised Charley abilised, kuid salamahti on tema selja taha hiilinud see keda nad kõige vähem siinpool maakoort näha tahaks. Aga see ootamatu vanaisade külaskäik toob välja ka muud ootamatud liitlased. Selline asjade käik mõjus ühtpidi Charelyle väga valgustavalt ja virgutavalt, kuis samas ka äärmiselt killustavad.

Hea kiire osa, kus ma sain lõpuks teada, miks Charley Sleepy Hollows on järgmises raamatus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar