2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 26. veebruar 2019

Honor Bound


Raamat: Honor Bound (The Honors #2) by Rachel Caine ja Ann Aquirre (2019)
Hinne: A
Zara Cole oli maal tavaline vargaplika, kuid hiljuti on ta ülendatud galaktikaüleseks jooksikuks. Pärast verist võitlust on ta põgenenud salajases sõjas, mida ta poleks kunagi arvanud, et ta peab pidama. Zara, tema kaaspiloot Beatrice ning nende Leviatanist laev Nadim pääsesid viimasest taplusest üle noatera. Nüüd vajavad Zara ja tema kaas aulised vajavad nüüd turvalist peidupaika, võimalikult kaugel neist elukatest, kes neid hävitada tahavad. Kuid koos kahe haavatud Leviataniga ja inimeste ning tulnukatega, kes kõik vajavad abi, peavad nad leppima lähima võimaliku sadamaga, millel nimeks Silver. Silver on metsik ja ohtlik kosmoseelanike sülem.

Zara oskused tema elust maal, Tsoonis, on siin asendamatud. Samas avastab ka Zara, et Silveril peidus olevad saladused võivad muutuda teda jälitava sõja käiku – kuid mitte neile sobilikus suunas. Peagi peab Zara valima, kas asuda ülima kurjuse vastu võitlusesse või põgeneda selle eest. Ta pole ju kunagi ühegi võitluse ees alla vandunud.
Fantasy, YA, Action

Seotud Aulised on siis sarja teine osa. Pange oma mõttes kokku Indiana Jones, Valerian ja tuhande planeedi linn, Kolmanda planeedi saladus ning John Carter ja saategi minu arust selle raamatu.

Kui eelmises osas tutvustati lugejatel Zara elu maal pea poolteist tuhat aasta peale tänapäeva, siis tema sisseelamist aulise programmi ning tema esmast tutvust galaktikatega ning sealsete ohtudega, siis selles osas peab Zara kokku panema nii oma ellujäämiseoskused maalt kui ka kosmosest. See on lugu, kus põhiliseks teemaks on sõprus ja koostöö ja oma oskuste parim kasutamine.

Pärast seda kui nad on pääsenud esimesest faagi rünnakust ja „lonkavad“ nüüd aeglaselt võimaliku tähelaulu poole, peavad nad otsustama, mida teha. Nadim ja Typhon on mõlemad faagi rünnakus viga saanud, kaks teist aulist, kelle nad päästa suutsid – inimene Yusuf ja tulnukas Tähevoog elavad mõlemad raskelt üle oma Leviatanide kaotust, ning Yusufil on ka tundmatu viirus, mis võib ta tappa, kui nad kiiresti talle ravimit ei saa. Ainus lähim koht, kus nad saaksid pakkuda Nadimile ja Typhonile kunstliku tähelaulu ja kust nad saaksid Yusufile ravimit osta on Silver – galaktikate „turg“.

Silver on koht kuhu tullakse, kuid kust võib väga vabalt mitte kunagi lahkuda, eriti kui oma rahadega ettevaatlik ei olda ja end lõpmatutesse võlgadesse mässitakse. Esialgu tundub, et meie seltskonnale – Zara, Beatrice, Marko, Chao-Xing ja Tähevoog on vajalike asjad muretsemine käkitegu, või nagu ingliskeeles öeldakse – everything for a song (kõik maksab vaid laulu) – sest Silveril on tõesti üks vägagi kõrgelt hinnatud maksevahend laul ja muusika, kuid Silveril tuleb silmad lahti hoida ja taskud kinni, sest kõik maksab ja kõik püüavad sind silmituks varastada ning kauplemine on kohustuslik.

Lauluga saavad nad rahuldada esialgsed kergemad vajadused, kuid tähtsamate asjade eest tasumiseks peab Zara tagasi pöörduma oma ammu omistatud ellujäämiskunsti juurde ning ta läheb raha teenima kaklusringi. Zarat ja C-Xi saadab edu, kuni neid kutsub endi juurde Silveri kõige kõrgem – Bacia – jumalusetaoline olend, kes püüab Zarat endale allutada ja kui see ei õnnestu, siis saadab ta nad ülesandele, mis võib neile kas väga tulusaks osutuda või siis nende elu röövida.

Neil tulem minna mahajäetud planeedile ning tuua sealt üks iidne ese, mida on juba paljud tahtnud kätte saada, kuid siiani pole kellelgi õnnestunud. Meie noored on nutikad ja toovad ära selle mille järele nad saadeti … kuid kas see ikka oli õige tegu? Kas on ikka õige leid üle anda? Mis siis kui Bacia ei oska sellega õieti ümber käia ja tulemus oleks adumatult kohutav?

See kaasahaarav ja meelelahutuslik lugu lõppeb loomulikult täpselt sellel kohal, kus põnevus on kõige kõrgemale kruvitud. Samas antakse lugejatele ka piisavalt vihjeid, mida järgmisest raamatust oodata võib, sest põhiloo kõrval jookseb väikeste sutsakatena kogu loo vältel ka teine lugu.

Väga hea lugemine!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar