2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 14. veebruar 2019

Summoned to Thirteenth Grave


Raamat: Summoned to Thirteenth Grave (Charley Davidson #13) by Darynda Jones (2019) 
Hinne: B
Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/35391370-summoned-to-thirteenth-grave 
Vikatimees(naine) Charley Davidson on tagasi sarja viimase osaga!

Charley Davidson, Vikatimees extraordinaire, on tige! Ta on maa dimensioonist igaveseks välja visatud – mis on täiesti piisav aeg, et inimene püstihulluks läheks. Kuid keegi siiski hoolitseb tema eest, ning tal lastakse tagasi tulla vaid sada aastat hiljem. Kas on liiga palju loota, et asjad pole väga palju muutunud? Ilmselgelt on. Jama.

Ta igatseb nii väga Reyese ja Beepi järele, kuid nüüd kui ta tagasi meie dimensioonis on, on aeg, et leida vastused ka teistele tähtsatele küsimustele. Mis juhtus tema emaga? Kuidas ta tegelikult suri? Kes ta tappis? Ja kas muffinid ja kohvi on parim ravim? Kõik leiab vastuse suurejoonelises lõppvaatuses, kus võitlevad hea ja kuri ning väikse naljaga saab kõik heaks pöörata. 
Fantasy, Romance, Mystery, Paranormal, Humor
 
 Oh jah. Viimane osa ju, seega on vaja seksida selleks, et maailma päästa, vaielda selleks et maailma päästa, reisida selleks et maailma päästa ja laieneda selleks, et maailma päästa.

Nagunii on Dayrinda juba ükshaaval, raamat raamatu haaval saatnud Reyese ja Charley lähimad inimesed parimatele jahimaadele, seega on vaja siis selles raamatus veel viimaste lugu lõpetada või kokku tõmmata, ning viimased saladused lahendada. Ja nagu ma juba ütlesin, peab enne lõppu ikka võimalikult palju seksima, ning ka veel paar viimast kriminaalset juhtumit lahendama, kuigi helge maailm üha kitsamaks jääb. Aga Charley ei saa, kui kellegi hing on vaevas, eriti kui tegu on lapsega, siis ta peab keha leidma ja kurjamit karistama.

Aga algusesse siis tagasi. Kuna Charley oli ära sada aastat (loe: kümme päeva) siis oli tal palju aega omaette vanduda, süüdlaseid kiruda, põhjendusi välja mõelda ning kohalike hingedega suhelda ja need hinged on talle andnud paar asja, mida ta peab lahendama. Kui ta tagasi maale jõuab on tal kolm päeva aega, et maailma päästa. Seega tuleb teha kõike kiiresti ja palju ja …. Mäletate ju, et Reyes lõhkus ära selle jumalaklaasi, kus ta põrgudimensioonist kinni istus, kuid temaga koos tulid sealt välja ka need deemonid, kes sinna ammu olid vangistatud ja see dimensioon on nüüd siis maal kasvama hakanud. Kuid deemonid ei saa lihtsalt niisama meie UV kiirguse kätte tulla, seega on neil vaja inimpakendit, kelle abiga „sündida“. Ja nüüd ongi linnas palju hulle, kes tegelikult on deemonitest vaevatud. 

Charley ja Reyes peavad seda laienemist vähemalt ohjeldama, kui nad seda päris tagasi pöörata ei saa. Esiteks saatkem laienemise teelt ära kõik lähedased, siis reisigem mööda maailma, et korjata kokku kõik infokillud, mis annaks aimu, mida teha, et maailma hukust päästa ja Beepile võimalust anda vanakurjamiga võidelda. Nagu ma juba ütlesin tuleb selle infootsingu käigus välja asju, millest varem aimugi polnud, Charley kaotab veel nii mõnegi oma senise kindla sõbra ja liitlase, kuid samas saab ta juurde uusi ja võib-olla veelgi tugevamaid liitlasid Beepi jaoks. Nagu ikka, peab olema üsna tähelepanelik, et ära tabada, kas Charley räägib elavaga või surnuga.

Ja see lõpp … whisky tango foxtrot … mis mõttes kus Osh on? Kas on äkki uut spinoffi oodata? Deem, ei saa sarja lõpetada sellise clifhangeriga!!!!

Aga jah, hea viimane raamat, võib-olla oli liiga palju seda „seksi maailmalõpu peatamiseks“ kuid see oli mõistetav, nad teadsid ju, et neil oli jäänud veel vaid kolm päeva.

Päris hea sari ja hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar