2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

kolmapäev, 23. september 2020

The Russian Cage

Raamat: The Russian Cage (Gunnie Rose #3) by Charlaine Harris (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/50513159-the-russian-cage 

Lugu jätkub sealt, kus eelmine lugu lõppes, viies Lizbeth Rose tema kõige ohtlikumale missioonile: päästa prints Eli Püha Venemaa Impeeriumi küüsist. Kui Lisbeth San Diegosse jõuab, peab ta usaldama oma õde Feliciat, ning tema üha tugevnevaid Grigori võimeid, et ta saaks hakkama selles imelikus uues maailmas, täis kõrgseltskonda ja pettuseid, et päästa Eli vanglast, kus teda hoitakse süüdistatuna mõrvas.

Fantasy, Mystery


Gunnie Rose kolmas raama, mis ilmub ametlikult alles tuleva aasta veebruaris, kuid mida ma sain lugeda juba praegu tänu NetGalley’le, läheb veelgi põnevamaks ja ka siin on omavahel seotud erinevad ajaloolised ajastud ning erinevad kultuurid.  Ajaloolised ajastud ei ole nii suure vahega kui eelmistes osades, kuid seekord on omavahel kokku segatud 1920-ndad ja 1980-ndad, ning lisaks on veel sisse toodud ka William Randolph Hearst, kes polnud veel oma lossi ehitanud, ning San Diego loomaaed, mis oli juba valmis (Hearsti Castle ehitati ajavahemikus 1919-1947 ja Loomaaed avati 1916).


Seekord sõidab Lizbeth siis San Diegosse, kui ta on saanud oma poolõelt kirja, kuhu on sisse kirjutatud salajane sõnum, et Eli on vanglas. Jah Lizbeth on varemgi kohtunud grigoridega ja ta teab ka venelaste Californiasse jõudmise ajalugu, kuid olla ise selle kõige keskel, näha nende kombeid ja piiranguid ning silmakirjalikust, see on midagi muud.


Lizbeth tunneb end San Diegos kaitsetuna, kuna tulirelvade avalik kandmine on keelatud, seega peab ta lootma oma nugadele ja uutele tuttavatele. Tänu salakavalatele plaanidele õnnestub tal saada kokkusaamine tsarinnaga, kelle abiga saab ta minna vaatama Elit vanglasse, kus selgub, et Eli ei teagi, miks ta vangi on pandud. Lizbethi ainus eesmärk on Eli vanglast välja saada, enne kui ta vaikselt kõrvaldatakse, seega võtab ta kontakti Eli perega ja Eli gildi kaaslastega ning ühiste pingutustega selgub, miks Eli vanglas on, kes selle kõige taga on ja mis oleks kõige loogilisem plaan, mille abiga saaks Eli vanglast välja ja tsaari kõige ohtlikum vaenlane eemaldatud. Kuid plaan on üks ja reaalsus on teine.


Pärast mõningaid apsakaid ja ootamatuid abilisi õnnestub neil siiski eesmärk saavutada, kuid ka positiivne tulemus ei pruugi olla päris täpselt see, mida esialgu plaaniti, kuid piisavalt lähedane sellele, et rahul olla.


Harris oskab kirjutada põnevaid müsteeriume, mis annab lugejale piisavalt vihjed sellest, mis tulla võib ja siis võib ta loo kergesti ka teise suunda keerata ja asja veelgi põnevamaks teha. Lizbetile antakse uusi ülesandeid, Feliciale uusi võimeid, Elile … Kui juba kord lugema hakkad, on raske käest panna ja kui loetud, tahaks juba järgmist osa lugeda.


Harrise tugevad ja asjalikud naised ning põnev ajalooline kakofoonia - hea lugemine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar