2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 20. september 2020

Kummituste linn

Raamat: City of Ghosts ( Cassidy Blake #1) by Victoria Schwab, tõlge Marge Paal (2020) RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/55014179-kummituste-linn 

Cassidy Blake vanemad on Vaimuinimesed, kummituste kütid. Kuid Cass on TEGELIKULT see, kes näeb vaime. Tõsi on see, et Cassi parim sõber, Jacob on vaim.

Kui Vaimuinimesed suunduvad telesarja tegema  kummituste keskusesse, Edinburgi, Šotimaal,  lähevad Cass - ja Jacob - nendega kaasa. Šotimaal on Cass ümbritsetud vaimudest, kuid mitte kõik neist pole sõbralikud. Siin kohtuvad nad ka Laraga, tüdrukuga, kes samuti näeb surnuid. Kuid Lara räägib Cassidyle, et Vahepealsetena on nende ülesanne saata vahepealsusesse kinni jäänud vaime teisele poole Loori. Cass pole oma uues ülesandes kindel, kuid ta teab, et linna kummitav kurjakuulutav Punane Kaaren ei kuulu sinna. Cassidi võimed kisuvad teda võitlusesse, mis toimub nii elavate kui ka surnute maailmas, ja Cass võitleb omaenda elu eest.

Children, Fantasy, 


Kummituste linn on selline tore lugu tüdrukust, kes on natuke eriline, talle meeldivad fantaasialood, talle meeldib pilte teha ja neid ka ise ilmutada ja tegelikult võib ka öelda, et ta on ise osa fantaasialoost, mida talle meeldib lugeda. Ta näeb kummitusi, need koputavad talle õlale ja kutsuvad teda enda maailma Loori taha piiluma ja tema parim sõber on Jacob, kes on samuti vaim. Cass ootab suve, kui ta saaks eemale tema kodulinna kummitavatest vaimudest, et nad saaksid koos Jakobiga rahulikult koomikseid lugeda. Kuid kuna Cassi vanematele pakutakse võimalust raamatutele lisaks teha ka vaimude teemalist telesarja, siis tuleb neil kõigil minna Šotimaale, Edinburghi. 


Edinburgh on aga linn, millel on pikk, verine ja haigusi täis ajalugu, seega on siin veelgi rohkem vaime, kui neid oli Cassi kodulinnas. Ja tüdruk kellega nad kohtuvad oma majutusasutuses on samasugune kui Cass, ka Lara saab minna Loori taha, kuid tema nimetab seda vahepealsuseks ja tema teab, mis on nende ülesanne seal vahepealsuses, miks vaimud nende õlale koputavad. Edinburgh on täis kummituslugusid ja vanu legende ning iga legend on alguse saanud millestki tõelisest ja üks nendest legendidest on liialtki tõeline, piisavalt tõeline, et ähvardada Cassi ja Lara taolisi.


Lugedes seda lugu meenus mulle üks teine vaimude linn, tüdruk ning poiss kes ta jõest päästis. :) 


See oli üks tore lugu. Siin on põnevust ja ajalugu, sõprust ja peresidemeid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar