2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 3. detsember 2020

The Fair Fight

Raamat: The Fair Fight by Anna Freeman (2014) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/25399646-the-fair-fight     

Mõned ütlevad, et poksiringist saavad kõik pahed alguse …


Ruthi, kes sündis bordellis, ei oota väga helge tulevik, kuni ta jääb silma hr Dryerile. Rikas Bristoli kaupmees ja poksi entusiast, hakkab Ruthi treenima poksis. Peagi on Ruth kurikuulsa Hatcheti kõrtsi vereseguse saepurupõranda valitseja.


Driery abikaasa Charlotte elab varjus. Hiljuti orvuks jäänuna hoiab ta omaette, peites oma rõugearme, abikaasa ei hooli temast ning tema vend naudib tema verbaalset piinamist.


Kui Dryer on Ruthi kõrvale lükanud pärast seda kui tema viimane võitlus on halvasti lõppenud ja asunud treenima Ruthi abikaasat, Tomi, teeb Charlotte Ruthile erakordse pakkumise. Seega enne Tomi suurt meistrivõistlust saavad kaks maailma kokku erakordsete tagajärgedega.


See lugu viib lugejad räpastest bordellidest esinduslikematesse linnamajadesse, tänavavõitlejate maailmast meistrivõistlustele. See tänavate lõhnu, hääli ning rämedust täis lugu on julgusest, uutest algustest ning oma tuleviku pärast võitlemisest.

History, Fiction, Drama


Kuigi raamatut tutvustuses keskendutakse kahele peategelasele, siis tegelikult on siin kolm peategelast, kelle elud põimuvad - Ruth,Charlotte ja George. Need kolm on pärit erinevatest perekondadest, neil on erinevad unistused ja isegi kui nende elud põimuvad on tulemused väga erinevad.


Raamat algab Ruthi loogi. Ruth on sündinud bordellis, nagu ka tema vanem õde. Tema ilus õde asub ema jälgedesse, kui ta on piisavalt vana, kuid tal on õnne, ja tema esimene klient ostab ta eksklusiivselt endale (mitte et Dora lisa kõrvalt ei võtaks). Ja siis näeb Dora peremees kord Dorat ja Ruthi kaklemas. Ruth, kes on oma õe vastand - lühike ja inetu - pole sugugi selle vastu, et tõsta oma rusikad ja astuda poksiringis vastamisi endast palju suuremate meestega. Peagi on Ruthil ka “fännid”, ning üks neist - Tom - on temast nii sisse võetud, et on valmis oma senise töö jätma, ning Ruhtiga bordellis elama.


George on perekonna noorim poeg, seega pole tal lootustki kunagi pärijaks saada, kui just mingi ime läbi ta kaks vanemat venda eest ei kao. Noorima pojana saadetakse ta internaati, kus tema toakaaslaseks saab Berry, samuti pere noorim poeg, kelle on kodus vanem vend ja kaks õde. Kuigi nad alustavad kakeldes, on nad peagi rohkem kui lihtsalt toakaaslased. Aga siis jäävad Berry õved sarlakitesse ja Berryst saab pärija. George uueks toakaaslaseks saab Dryer, kes tutvustab George ja Berryt bordellide ja poksimaailma.

 

Charlotte on pärast õvede rõugetele kaotamist päris üksi, isegi siis kui Perry internaadist koju tuleb, sest Perry eelistab oma kooli sõprade seltskonda ja Charlottele on rõuged rängad armid jätnud, mida Perry tema kiusamiseks rõõmuga ära kasutab. Kui siis ka nende vanemad surevad jäävad nad kahekesi - Perry enamasti Georgy ja alkoholi seltskonnas, ning Charlotte omaette, kui just Perry teda nende seltskonda ei kutsu, et õde alavääristada.


Kui alguses on raske aru saada, kuidas need kolm (või viis) üksteisega seotud on, siis tasapisi saab pilt selgemaks. Saab selgeks millised on nendevahelised suhted, millise tuleviku suunas nad kõik liikuda soovivad, millist tulevikku nad võivad oodata, kui nad oma käitumist ei muuda või muudavad. Siin on julgust, julmust, hoolimatust, üleolevust, ootamatut sõprust, petmist ja lõppu mida keegi oodata ei oska.


Kui seda raamatut millegagi võrrelda, siis võtkem telesari “Lõbunaised” ja Sarah MacLeani The Bareknuckle Bastards sari ja saategi selle raamatu, enamvähem. Ruth ja tema elu meenutab vägagi Lõbunaistes nähtut, lihtsalt tema ei jätka oma ema ja õe tööd, vaid hakkab raha teenima rusikatega, kuni ühes võistluses saab ta rängalt viga. Charlotte ja George on nagu MacLeani sarjas olevad kõrgklassi järglased, kes ei saa perekonna toetusega arvestada ja leiavad endale elus uue eesmärgi, kasutades võimalusi, mida elu neile pakub. 


Kuigi algus võib olla segane lugemine, võibolla isegi igav lugemine, kuid kui esimesed kakssada lehekülge  vastu pidada, olles lugenud ära kolme peategelast tutvustavad peatükid, muutub lugu juba huvitavaks ja edasi lugemine läheb juba kergemalt. Huvitav lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar