2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 24. detsember 2020

The Butterfly Room

Raamat: The Butterfly Room by Lucinda Riley (2019)  Hinne: A Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/53595457-the-butterfly-room      

Posy Montague tähistab peagi oma seitsmekümnendat sünnipäeva. Ta elab endiselt oma ilusas perekonnamajas, Admiral House'is, mis asub keset suurepärast Suffolki maakonda, kus ta oli elanud lapsepõlves, püüdes koos armastatud isaga liblikaid, ning seal kasvatas ta ka oma lapsi, kuid nüüd on aeg, kui ta peab tegema raske otsuse. Vaatamata sellele, et tema parimad mälestused on seotud selle majaga ja ta on viimased kakskümmend viis aastat loonud maja juurde erakordset aeda, on maja tema ümber kokku varisemas ja Posy teab, et on aeg maja maha müüa.


Ja siis saabub tema ellu keegi minevikust - Freddie, tema esimene armastus, kes viiskümmend aastat tagasi jättis ta murtud südamega. Posy näeb juba vaeva sellega, et leppida oma vanima poja, Sami, pidevalt ebaõnnestuvate äriplaanidega, ja noorema poja, Nicki, äkilise koju naasmisega peale kümmet aastat Austraalias, seega on tal raske uskuda Freddie uut huvi tema vastu. Ning kõigele lisaks on nii Freddiel kui ka Admiral House avaldamas Posyle kohutavat saladust ...
Drama, Romance

Kuigi selle raamatu peategelane on Posy, kes on kaotanud oma isa II maailmasõja lõpus ja kasvanud üles vanaema juures, kuna ta ema läks peale isa surma tagasi Prantsusmaale, on lisaks tema loole tähtsad ka kõigi tema perekonnaliikmete lood. Paari kuu jooksul keeratakse kogu Posy otsese ja kaudse pere elu pea peale. Et mõista Posy kiindumust lapsepõlvekodusse ja miks teda ootavad uudised talle nii rasked on, pakutakse lugejatele pildikesi Posy lapsepõlvest ja tema elust kuni ta tuli tagasi Admiral Hous’i. Ja kõik need noored, kes Posyt ümbritsevad, kelle elud samuti nende paari kuu jooksul muutuvad, neid ootavad armumised, üllatused minevikust ja mõned saavad lõpuks selle, mis neid juba ammu oodanud on.


Tegu on suurepärase libronovellaga, kus esialgne lihtne lugu kasvab üha salapärasemaks ja keerulisemaks ja dramaatilisemaks ja see pere, mis oli alguses vaid Posy ja tema kaks poega, kasvab raamatu lõpuks ikka päris korralikuks kärgpereks. See on lugu naiste tugevusest ja vastupidavusest, lugu saladustest, mis võivad tunduda nii suured, et kui need kõvasti välja ütelda löövad nad jalust, kuid aja möödudes muutuvad nad lihtsalt perekonna kroonikaks. Perekonnad selles loos ei ole tavalised raamatu perekonnad, kus kõik armastavad üksteist ja on valmis üksteise eest võitlema, need perekonnad on reaalsed perekonnad, neil on probleeme ja nad ei karda tunnistada, et nad pole ideaalsed. See on vanemate ja laste pimedast armastusest ning hetkedest, kui side silmadelt kistakse.


See on lugu, millest saaks suurepärane BBC miniseriaal, midagi umbes nagu Gold Digger või siis Liha ja veri. Seda lugedes sain naerda, nutta, ahhetada õudusest ja elada kaasa paljudele hinge katki käristavatele hetkedele. Ja poole raamatu pealt, kui kõik on veel endiselt lahtine ja segane, lasin ma oma fantaasial lennata, et kuidas võiks see libronovella lõppeda. Minu hullumeelne fantaasia oli peaaegu õige, vaid paar sugulussidet panin mööda. :) Kui see poleks perekondlik draama ning pikka vinnaga armastuslugu, võiks seda võtta kui ajaloolist kriminaalset põnevikku, mille siirded ulatuvad tänapäeva.


Suurepärane lugemine ja nii tahaks, et see ka ära tõlgitaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar