2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 6. detsember 2020

The Thursday Murder Club

Raamat: The Thursday Murder Club (Thursday Murder Club #1) by Richard Osman (2020) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/46000520-the-thursday-murder-club      

 Neli eakat, kellel on endiselt paar trikki varuks

Naispolitseinik,  kellel on käsil esimene juhtum

Julm mõrv

Tere tulemast Neljapäeva mõrva klubisse


Rahulikus pensionäride külas kohtuvad neli väga erinevat sõpra iga nädal puzzle toas, et arutada lahendamata juhtumeid. Nad kutsuvad end Neljapäeva mõrvade klubiks. Elizabeth, Joyce, Ibrahim ja Ron võivad küll olla pea kaheksakümmend, kuid nad on endiselt võimelised üllatama.


Kui kohalik arendaja leitakse surnuna ja laiba juurde on jäetud salapärane foto, leiab Neljapäeva mõrva klubi end äkitis keset reaalset juhtumit. Kas see ebatavaline kuid andekas seltskond suudab mõrvarid tabada ennem kui veelgi rohkem laipu kogunema hakkab?

Mystery, Crime, Fiction, Thriller, Humor


Elizabeth - endine salaagent? spioon? kes teab ...

Joyce - endine medõde

Ibrahim - endine psühholoog

Ron - endine ametiühingu esindaja

Penny - endine politseinik


Need on Neljapäeva mõrvade klubi liikmed. Algselt istusid puzzle toas koos Elizabeth, Ibrahim, Ron ja Penny, ning vaatasid üle lahendamata juhtumeid, mis Penny oli endaga kaasa võtnud, kui ta politseinikuna lõpetas, kuid kui Penny haiglasse viiakse, jääb neid kolm, kuni Elizabethil on vaja täpsustada üht meditsiinilist küsimust, pöördub ta Joyce poole, kuna medõena peaks tal selles vallas olema piisavalt teadmisi. Seega kui nende küla arendaja on avaldanud oma uued, elanikele vastuvõetamatud plaanid laiendada küla endise kloostri surnuaia arvelt ja hiljem leitakse arendaja partner tapetult, asuvad klubilised Elizabethi juhtimisel mõrva uurima. 


Loomulikult ei saa nad uurida ilma kohaliku politseita, seega kasutab Elizabeth oma laialdasi oskusi, ning tõmbab kavalalt enda poole ka endise Londoni politseiniku Donna ja tema ülemuse Chrisi. Ja siis saaks nagu kokku kõik tsiviilisikutest kriminalistid, kes kunagi raamatutes on krimilugusid uurinud ja Midsomeri mõrvad. :) Ühest laibast saab kaks ja siis kolm … Kahtlusaluseks võib olla ka lähim sõber, sest põhjuseid on igasuguseid nagu ka võimalusi.


Kuna lugu on räägitud mitme osalise poolt ja mitme erineva häälega, mõni peatükk pikem teine ülilühike, mõnes on selged vihjed ja teises kaudsed, siis ei saa kogu lugemise ajal mitte milleski kindel olla. Lugu muutub üha põnevamaks, mida rohkem uusi külgi ette keeratakse ja uusi lugusid ajaloost välja tõmmatakse. Väga põnevalt ja humoorikalt kokku pandud cozy müsteerium, hoides lugejaid pidevalt millegi uue ootuses.


Hea ja põnev lugemine!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar