2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 13. juuli 2013

Glittering Promises

Raamat: Glittering Promises (Grand Tour Series #3) by Lisa Tawn Bergren (ilmub 1. oktoober 2013)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: http://www.goodreads.com/book/show/13207223-glittering-promises
Ameerika uusim pärianna peab otsustama, kas ta võimalik varandus on seda väärt, et loobuda oma vabadusest ning kõigest sellest, mille poole Jumal teda juhatab. Ning kui ta alles leitud õdesid ja venda tabab õnnetus, muutuvad ta kõhklused veelgi sügavamaks. Mida lähemale nad oma reisil Roomale jõuavad, seda enam on tema kannul ajakirjanikke, kes soovivad kirjutada aastakümnendi suurmnast uudisest - „Vase Cora“, kaltsudest püstirikkaks – ning seega tahavad nad üha enam teada tema pere kohta ning meeste kohta, kes tema ümber tiirlevad. Sellisel segasel ajal kasutab olukorda ära võluv Itaalia krahvinna, kes on otsustanud, et kui Cora ei taha Willile oma kätt lubada, siis võiks ju ta ise ...
Criminal, Romance, Christian, YA

Tänu NetGalley'le sai siis selle triloogia kolmas raamat eriti varakult läbi loetud. Eelmised kaks raamatut – Glamorous Illusions ja Grave Consequences, olid minu jaoks esmane kokkupuude kristliku noorteromaaniga. Ka kolmandas raamatus pole Jumalast puudust, kuid kui see osa raamatust välja jätta, siis on tegemist ühe vägagi huvitava kriminaalse müsteeriumiga, mida on vürtsitatud ilusa armastuslooga. Taas tuleb öelda teistele triloogiate kirjutajatele – kui tahate teada, kuidas kirjutada head triloogia lõppu, võtke õppust näiteks sellest raamatust. Väga hea lõpp.

Pooleli jäi ju teine raamat selle koha pealt, kui Cora on Veneetsias taas ühest jamast pääsenud ja Will on taas tagasi nende reisijuhiks saanud ning Cora isale oma tunded avalikuks teinud. Ka Pierre on endiselt ümber nende lipitsemas ja kuna röövel pääses minema, siis on nad kõik endiselt ohus. Will otsutab reisijad viia eemale tavalisest marsruudist, et tagaajajaid maha raputada ning noortele siiski huvitavat Itaaliat tutvustada.

Samas on Cora isa tema nõudmiste üle järele mõelnud ning kirjutab 51% kaevandusest Cora ja ta vanemate nimele ja ei seo rahakoti raudu enda külge, vaid hakkab hoopis Corale õpetama kaevanduse juhtimist ja kõike sellega seonduvat. Otse loomulikult ei jää tulemata isa tütre vahelised lahkarvamused, kuid ka see seob neid vaid tugevamalt.

Seega siis naudib osa gruppist ilusat Itaaliat, osa näeb vaeva kaevanduse asjadega, ja vahele mahub ka natuke ekskursioone, õhtusööke, arusaamatusi ja Willi ja Cora üksteisest kaugenemist. Põhjus oli ju ette aimatav – Will ei taha olla ülalpeetav mees ja ta ei suuda usaldada Cora tunnete siirust, kuna ta ei suuda ju talle midagi pakkuda (selline ürgmehelik vastu rinda rusikatega tagumine ja möirgamine).

Kuid meie reisijaid tabab üks järjekordne suur õnnetus, mis taas kord kõik nende plaanid peapeale keerab. Järgnevad veel paar väiksemat ebameeldivust ja üks röövimine. Seekord siis saab politsei kätte ka paharid, kes omakorda annavad üles teised paharid, kelle osalust kogus selles kriminaalses müsteeriumis võis aimata kuid üllatusena tuli see ikkagi.

Ja mida ma ütlesin eelmises arvustuses, kes saab olema see õnnelik paar raamatu lõpus? Ja ma ei eksinud, lihtsalt see tee õnneliku lõpuni oli täis usaldamatust, kahtlusti, arusaamatusi ning muid segavaid elemente, kuid lõpp on siiski valges kleidis altari ees. :)

Et siis selline tore armastuslugu koos väikse kriminaalse põnevusega. Hea triloogia, isegi kui kogu see kristlik jutt oli minu jaoks liiast, kuid seda oli täiesti võimalik ignoreerida. Palju tähtsam oli väga oskuslik olustiku kirjeldus, ilus armastuslugu ning hea oli jälgida kuidas karjast hellitatud jõmsikatest said mõistlikud noored inimesed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar