2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 27. oktoober 2014

Son of the Morning



Raamat: Son of the Morning by Mark Alder (M.D. Lachlan) (2014)
Hinne: B
Edward kolmas seisab põlenud Inglise kiriku varemetel. Ta on igast küljest sissepiiratud. Tal on vaja võitu Prantslaste vastu, et päästa oma kuningriiki. Või ta sureb võideldes.

Valoisi Philip saab sõjaväljale saata 50 000 meest. Ta on oma preestrid saatnud Ingleid kutsuma, et need Prantsusmaa poolel võitleks. Ka Edward võiks Jumala endale appi kutsuda kuid ta on isehakanu. Mis siis kui Jumal tõesti on Prantsusmaa poolel?

Kuid Edward võiks ränga hinna eest avada Põrgu värvad ning viia julmad jõud Prantsusmaa vastu.
History, Religion, Paranormal

Ma olen pikka aega hoogu võtnud, et seda raamatut lugema hakata, kuna ta siiski on 731 lehekülge ja kuna mul on ta paberraamatuna olemas, siis ei tahtnud ma seda telliskivi kaasas kanda ning iga päev natuke lugeda, seega ootasin puhkuseni ning lugesin ta lõpuks läbi.

Fantastiline lugu usust, uskumustest, inglitest, deemonitest, kuradites, kuningatest, petturitest, reliikviatest, maagiast, surmast, elust, sõjast …

Loo peategelased on leidlaps Dowzabel, kuningad Edward III, Philip, printsid Walse Edward, Navarre Charles, Montaqu, Despenser, Nergal, Jumal, Lucifer.

 Tegevus toimub ajavahemikus 1330-1346.

Inglid on hüljanud Inglise kuninga ja hoiduvad ka Prantsusmaal vaid pühakodadesse, kuid ei näita end sõjaväljal. Edward on teinud lepingu deemonitega, et need aitaks tal lahti saada tema isast, emast, isa armukesest ja ema armukesest, kuid selle teene hind on kõrge – Edward peab andma Hommiku Poja inglitele ja deemonitele tüki maad, kus nad saaksid rahus elada koos Luciferi järgijatega või siis kaotab ta iga paari aasta järel ühe oma paljudest lastest. See maa aga võiks ju olla tükike Kuningas Philipi kuningriigist, mitte Inglismaast.

Kuningas Philip võtab oma õukonda noorukese Navarre printsi, Charles, koos tema ema Joaniga, sest Joan loodab, et Charles saab ühel päeval olema Prantsuse kuningas, kõik mida ta veel vajab on kinnitus inglilt, sest ingel ilmutab end vaid tõelisele kuningale.

Dowzabel on röövitud ta oma rahva juurest, sest kirikuisad on veendunud, et ta on saadanast ja on juba kord tal keele pooleks lõiganud, selle tõestuseks, ning seekord on nad valmis teda üles pooma, kui selgub, et Dowi on vaja hoopis salajase rituaali läbiviimiseks. See rituaal aga ei lähe päris nii nagu loodeti, seega satub Dow hoopis munga majja, kes hoiab vangistuses oma teada saadanat, kuid tegelikult hoopis ühte tavalist surelikku, kes on raha teeninud lunastuse ning muu kristlike reliikviate müügiga (pettustega). Koos mungaga valvab Dowi ka üks rüütel, kes hakkab Dowile õpetama võitlust samal ajal kui munk õpetab ta lugema/kirjutama/vaime välja kutsuma/tagasi saatma.

Kuid kõik pole päris nii kui näib ja kõik pole päris need, kellena nad esinevad, ning kõigil pole ees päris õiged näod ning uskumused pole päris sellised kui neid piiblis kirjeldatakse.


Selles raamatus on väga andekalt kokku seotud ajalugu ning väljamõeldis. Kogu lugu on äärmiselt kaasahaarav ning väga lihtne on end loosse sedavõrd sisse lugeda, et pärast lõppu on üsnagi raske välja tulla. Kogu lugemise aja kummitas mind küsimus - kummas leeris hr Adler ise on?

Väga hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar