2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 10. november 2015

Knight's Shadow



Raamat: Knight’s Shadow (Greatcoats #2) by Sebastien de Castell (2014)
Hinne: C
Rüütli vari on järg Sebastien de Castelli esikromaalnile Reeturi mõõk, tuues lugejateni uuesti kiiresti liikuvad sündmused fantaasiamaailmas, mis on inspiratsiooni saanud Kolme Musketäri uljaspäisest ja sõnamängudest. Rüütli vari jätkab eelmises raamatus alguse saanud lugu, mis on täis põnevust, kangelaslikkust ning reetmist riigis, mis ägiseb teda juhtivate liidrite korruptsioonist.

Paar päeva pärast hertsogi ning tema pere kohutavat mõrva, alustab Falcio val Mond, mõõgavõitleja ning Hallkuubede esi kantor, mõrtsukate tagaajamist. Kuid peagi avastab Falcio et ta oma elu on ohus tänud mürgile mida ta manustas tänu oma suurimale vihavaenlasele. Kogu maad on tabanud kaos ning kodusõda, ning Falciol on jäänud väga vähe aega, et peatada neid kes on eesmärgiks võtnud ta kodumaa hävitada.
Fantasy, Magic, Action

Taas kord üks NetGalley raamat ja ma pole ka lugenud selle sarja esimest raamatut. Tegu oli ühe huvitava kuid imeliku looga. See et ma pole lugenud esimest osa, polnud probleem, sest isegi kui viidati esimeses raamatus toimunule, siis järgnes sellele ka alati seletus, seega ei jäänud kunagi midagi poolikuks või segaseks.

Loo jutustaja on Falcio, Hallkuub, kes tegutseb vastavalt oma surnud kuninga viimasele soovile, kes kaitseb kuninga tütart, ning kes on kohe suremas. Kogu loo jooksul on Falcio pidevalt vaid ühe sammu kauguselt surmast, kas on siis mürk ta keha üle võimust võtmas, või on ta siis silm silma vastu vaenlasega, kellest ta tänu oma poolhalvatud seisule jagu ei saa, või siis on ta sattunud sadistlike piinajate kätte, kes lasevad tal surra üheksat surma. Kuid kuna loo jutustaja on Falcio siis ei saa ta surra, vähemalt mitte enne raamatu lõppu. Falcio räägib liiga palju, mõtleb liiga palju, kuid tal on lojaalsed sõbrad ja inimesed järgnevad talle. Kogu see maailm, kus tegevus toimub on täis reetureid, mahhinaatoreid, salapäraseid võitlejaid ning pea igaüks on kuidagi kõigi teistega seotud ning kõik tahavad troonile ronida.
 
Lugu on täis pöördeid ja käändeid, äärmiselt jõhkrat julmust ning surm varitseb iga nuka taga. See kõik oli huvitav ning kohedust tekitav ning põnev ja iga kord kui võiks arvata, et nüüd oled pihta saanud sellele, kes on kõige selle taga, siis esitatakse lugejatele taas uus fakt ning kogu senine skeem on taas pea peale pööratud.

Kas lugu oli ka piisavalt huvitav, et tekitas tahtmise lugeda nii esimest kui ka kolmandat raamatut? Võib-olla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar