2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

esmaspäev, 29. oktoober 2018

Sugar Spells


Raamat: Sugar Spells (The Spellwork Syndicate #2) by Lola Dodge (2018)
Hinne: B
Pärast seda, kui Anisel olid probleemid armukadeda võluriga, ei suuda ta ära oodata, kui ta võiks taas kööki, oma õpipoisi kohuseid täitma minna. Kuid tänu tema lähedasle kontaktile surmaga, pole tema elu enam täidetud vahukommide ja tassikookidega.

Anise maagiline mojo on kohe vägagi paigast ära ning temas arenevad jõud tekitavad probleeme. Kui linnakeses läheb lahti jutt Anise võimest küpsetada surma loitse, hakkavad tema küpsetiste maitsmiseks kohale ilmuma ebasoovitavad isikud. Nad on valmis milleks iganes, et kasutada ära Ainset ja tema nõiavõimeid, et oma plaane täide viia.

Anisel on plaan end varjulisse paika peita, et uurida maagilisi retsepte kuni huvi tema vastu on vaibunud, kuid siis avastab ta oma ihukaitsja kohutava lepingu. Wynn on juba mitu korda Anise elu päästnud, et ta ei saa jätta poissi lihtsalt niiviisi lõksu. Kuid selleks, et asja parandada, peab ta riskima surma või millegi veelgi kohutavamaga – igaveseks loobuma oma unistuste tööst.

Selle nõia jaoks ei pruugi olla õiglus nii magus kui seda kuulutatakse.
Fantasy, YA, Paranormal

Suhkru loits jätkub siis sealt, kus Surmavalt magus lõppes – Anise loodab tagasi kööki saada, kuid tagajärjed tema kokkupuutele surmamaagiaga on veel teadmata ja iga kord kui ta midagi küpsetada proovib, läheb proov kas ahjus põlema või pliidil kõrbema. Surmamaagia on rikkunud tema küpsetamisemaagia. Tal on kaks võimalust, kas küpsetada see endast välja või oodata kuni ta ise lahtub. Kuid enne veel proovib ta tädi juhendamisel ühte surmamaagia küpsetist ning see õnnestub tal suurepäraselt. Needus!!

Kuid siis ta loeb ühest raamatust, et äkki saaks surmalinnud selle surmamaagia ära võtta, seega pöördub ta oma teise uue sõbranna poole, kelle vanematel on maagiliste loomade kliinik, kus on just üks sõjakaaren ravimisel. Kahjuks ei lähe see katse nii nagu ta lootis.

Tänu sellele juhtumile suudab ka ta Wynni lõpuks rääkima panna, mida kujutab poisi ihukitsja leping ja kuidas ta saaks end sellest vabaks osta. Kuuldu on hullem kui ta arvata oskas, seega lubab ta endamisi, et teeb endast kõik oleneva, et Wynn saaks oma lepingust vabaks.

Linnas on aga üks olevust, kes on nagu vampiir ja ei ole ka, kuid ta käib nagu uni Anise kannul, et Anisega lepingut sõlmida ja tema surmamakroone saada. Lõpuks annab Anise alla, kuna see olevus pakub talle iga plaaditäie surmamakroonide eest kolossaalset summat, millega Wynn saaks end oma lepingust välja osta. Kuid ka see ei lähe päris nii kergesti kui loota võiks. Esiteks peab ta tädi köögist lahkuma, kuna tema sumamaagia ajab end laiali, kui ta sellega küpsetab ja rikub sedasi ära ka oma tädi koogid. Siis läheb ta oma sõbranna vanemate farmi, kus ta esialgu saab nii küpsetada kui ka maagiliste olendite eest hoolitsemisega end mõistuse juures hoida, kuid kui ta ukse taha ilmuvad surnud nahkhiired, lahkub ta ka sealt, sest ta ei taha, et tema maagia tapaks kaitsetuid taimi ja loomi.

Kui ta aga annab järele oma „kliendi“ soovile, kasutada järjekordse rikutud köögi puhastamiseks puhastusvahendeid tema köögist, tõmmatakse ta koos Wynniga teise maailma, kus neil tuleb millegi palju ohtlikumaga silmitsi seista.

Selle käigus leiab Anise endale ka uusi liitlasi ja ka oma isikliku familiaari, kes aitab teda kõige raskema loitsuga.

Seekordne lugu oli veelgi hoogsam ja põnevam, kui esimene lugu, sest siin ei olnud võimalik kohe alguse lõppu ära aimata. Hea lugemine täis fantastilisi loomi ja palju küpsetamist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar