2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 8. jaanuar 2019

The Night Lies Bleeding

Raamat: The Night Lies Bleeding (The Wolfsangel Cycle #5) by M.D. Lachlan (2018)
Hinne: A
Maailm on taas sõjas. London kannatab Sakslaste õhurünnakutes käes. Ühele surematule libahundile, ei lähe see eriti korda. Ta teab, et peagi peab ta taas kord oma identiteedist loobuma ja uut elu alustama. Enne seda kui hunt taas välja ilmub.

Kuid juhuslik jutuajamine viib ta kohutavate mõrvade juurde ning ta mõistab, et käimas on veel üks teinegi sõda. Ruunid tahavad koos olla, ning kui nad kokku saavad, lõppeb ka hundi lugu.

Saksamaal, leiab üks kergesti mõjutatav arst end tõmmatuna Kolmanda Reichi lummusesse okultismi ning Norra müütide vastu. Nemad usuvad, et ruunid toovad neile võimu ning soovivad seda ära kasutad enda kasuks.

Ning kui neil peaks see õnnestuma, saabub ka lõpuks Ragnarok
Fantasy, History, Mystery, War

Sellest raamatust on väga raske rääkida, sest ma leian end pidevalt mõttelt, et sellest ei saa ju rääkida, sedasi räägin ma liiga palju ette ära. Aga püüab siis ikkagi.

Wewelsburgi loss
Tegu on siis sarja viienda raamatuga ja ajastult on jõutud XX sajandisse, II maailmasõja algusesse. Sakslased pommitavad Londonit. Saksamaal, Wewelsburgi lossis, viivad SSlased läbi inimkatseid, et leida võimalust kuidas saada ligidale iidsetele jumaltele, et siis nende abiga sõda võita. Londoni lähistelt on leitud paar laipa, ühel puudub üldse nahk, teisel näonahk ja kolmandal on üle kogu keha imelikus kujundis armistused.

Inglismaal on professor Endamon Craw, kes on oma karjääri pühendanud uskumustele, seega kutsub Scotland Yard ta appi nende mõrvade lahendamisel, sest ilmselgelt on tegu riitusmõrvadeg, kuid siis leitakse elav ohver Statford-upon-Avonist.

Wewelsburgi lossi on tööle saadetud noor doktor Max Voller, kes kirjutas nagu nalja viluks teadustöö telepaatia teemadel, seega leiti SSi ladvikus, et kui ta saaks inimkatseid antud teemal teha, siis äkki saaks ka tema leidusid nende suurema eesmärgi nimel ära kasutada.

Kuigi Crawi seotus Lokiga ja eelnevate raamatutega ei tekita mingit küsimust, sest ta mäletab kõike mis varem on juhtunud, siis teist ja kolmandat osapoolt sellest hundikolmikust on päris raske ära tabada, kuid seda huvitavam on lugeda. Max on raamatu alguses tavaline laborirott, kes on püüdnud edasi minna mitte midagi tehes, kuid nüüd kui ta oma abikaasa Gertiega lossi jõuab on ta valiku ees, kas tappa sõjavange „eksperimendi“ tarbeks, või leiab ta võimaluse säilitada süütute inimelud ning säilitada ka enda süütus ja elu. Kuid kui ollakse ümbritsetud julmusest, siis ei pääseta sellest ilma, et sellest midagi külge jääks.

Kuna tegu on ikkagi II maailmasõjaga ja SSiga, siis on siia raamatusse vägagi elavalt sisse toodud need õudused mida SS tegi koonduslaagrites ja laboratooriumites. Kuidas inimelul polnud mingit väärtust, kui ta polnud õigest rahvusest. Kuidas iga vähegi teistsugune asi võis tähendada surmaotsust. Kuidas inimlikkus kaob, kui ümberringi on vaid julmus ja hoolimatus. Kuidas alalhoiuinstinkt muudab ka kõige tagasihoidlikuma inimese kõrilõikajaks.

Kogu see lugu on väga huvitavalt üles ehitatud. Esialgu jookseva kaks lugu paralleelselt, mingi moment jõuavad ajaliselt kõrvuti ning siis saavad peategelased kokku. Inglismaal püütakse kriminaalmüsteeriumit lahendada ning komistatakse müütilise müsteeriumi otsa ning Saksamaal püütakse müütilisi jumalaid suure eesmärgi nimel elustada ning tõmmatakse sellesse süütuid hingi.
 

Väga hea lugemine, mida on väga raske käest panna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar