2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 16. jaanuar 2019

Fift Grave Past the Light


Raamat: Fift Grave Past the Light (Charley Davidson #5) by Darynda Jones (2013)
Hinne: B
Ära alahinda naist kes on topelt espresso ja mocha latte laksu all.
-T-särk

Charley Davidson pole mingi tavaline, igapäevane vikatimees(naine). Ta on rohkem nagu paranormaalne eradetektiiv/vikatimees extraordinaire. Kuid tõsi ta on, et aegajalt tõmbab tema tähelepanu endale äärmiselt seksikas ja kuum saadanasigidik, Reyes Farro, eriti kui ta naaberkorterisse kolib. Ja et asjad veelgi segasemaks ajada, on Reyes ka peamine kahtlusalune ühes tema uurimises. Charely on lubanud endale, et ta hoiab Reyesest eemale, kuni ta on tõe teada saanud … kuid kui tema korterit hakkavad endale haarama sinna ilmuvad surnud naised, igaüks neist segaduses ja tohutult hirmunud, ja kui selgub, et Charley õde, Gemma, võib olla sarimõrtsuka järgmine ohver, pole tal muud valikut, kui Reyese abi küsida. Olgu ta siis süütaja või mitte, ta on ainus kes suudab Gemmat kaitsta, tulgu mis tuleb. Kuid Reyes tahab midagi vastutasuks. Charelyt. Tervenisti Charelyt, nii keha kui ka hinge. Ja selleks, et päästa oma õde, on Charely nõus maksma.
Fantasy, Romance, Mystery, Paranormal, Humor

Viies lugu. Ja endiselt sama meelelahutuslik ja sama põnev.

Et siis seekord (ma ei mäleta kui pika aja pärast, peale eelmist raamatut, aga pole ka tähtis, oli see siis päev või paar nädalat) on Charleyl käsil taas paar huvitavat juhtumit – miks on tema korteri vallutanud 27 surnud ja kabuhirmus blondiini, vanustes seitse kuni kolmkümmend viis; miks ta nägi veel lisaks ühte „surnut“ kes ei osutunudki surnuks; kuidas ta saab selle süütaja juhtumi lahendada ilma, et keegi viga saaks; miks on ta isa baar ühtäkki saanud naiste kogunemiskohaks; miks on Rocketi hullumaja ümber tõmmatud uus aed koos uue okastraadiga ja miks on mootorratturite maja maha lammutatud; ja kas tema viimase kliendi abikaasa tõesti petab teda või on siin midagi tumedamat mängus.

Nagu ikka on kõik need omamoodi puzzletükid, mis tasapisi oma koha leiavad ja lisaks sellele, et Charley peab korduvalt „maksma“ Reyesele õe kaitsmise tasu, veedab ta ka paar ööd oma toas, koos surnud tüdrukuga krabistamas voodi all, ning jääkülm kaitsekoerale norskamas, risti üle rinna.

Ja peaaegu saab ta seekord kõik juhtumid lahendatud ilma, et ta ise tilkagi verd peaks valama või uut traumat saama, aga pruugib tal vaid sellest mõelda, kui ongi tema kord käes. Tal ikka veab!

Et siis lõpuks on kõik õnnelikud (või noh enamvähem kõik), osad on rännanud läbi Charley parematele jahimaadele, osad on jäänud veel tema kõrvale, ta on juurde saanud uusi sõpru/liitlaseid ja ka uusi vaenlasi (ta ikka oskab neid korjata) ning ka lahtised juhtumid on kinni pandud, ning on selgunud ka see müstiline põhjus, miks ta isa baar on naiste magnet. Kuid nüüd on tal käes juhtum, mis võib avada järgmise haisva kalakonservi. :) Ja siis on tal vaja vastata küsimusele mille esitas talle ta isa baari uus omanik ja kokk, Post-itil. :D Ning miks ma mäletan, et see herr Wong oli keegi väga tähtis, ning mitte sugugi herr Wong.

Hea lugemine. Meelelahutuslik lugemine. Ja kuigi endiselt korratakse järjekindlalt kõiki varasemaid tähtsaid sündmusi, on lugu endiselt üllatusi pakkuv.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar