2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 24. märts 2020

Honor Lost


Raamat: Honor Lost (The Honors #3) by Rachel Caine, Ann Aguirre (2020)
Hinne: B
Kosmose jooksik Zara Cole on vist viimaks kohtunud oma väärilise vastasega. Elutapja on elukas, kes suudab terveid planeete korraga alla neelata ning hirm tema ees on levimas läbi kogu universumi. Tundub et mitte keegi ei suuda sellele kohutavale jumalkuningale vastu astuda.
Taastudes möödunud võitlustest, vajavad Zara ja ta haavatud liitlased strateegiat enne kui nad uuesti Elutapjaga vastamisi satuvad. Zara tänavatarkustest ei pruugi piisada, kui nende vaenlane võib olla kus iganes, hävitamas terveid tsivilisatsioone, kasutades nende luid hambaorkidena.

Ning just siis, kui Zara arvab, et ta on saavutanud Bea ja Nadimiga eriliselt sügava sideme, tuleb tema endine peika Maalt, kellel on Zaraga kana kitkuda, kaasas kõige kohutavamad plaanid. Zara püüab päästa kogu galaktikat – ja nimimesi, kes panevad teda kodus tundma - vaatamata sellele, et tema sabas on inimestest vaenlased, tulnukatest elukad ning mehaanilised jälitajad. Enne kui jumalkuningas suudab nad kõik hävitada.
Paranormal, Adventure, YA, Romance

Zara kolmas raamat ja ilmselt ka sarja viimane raamat. Ja Zara katsumused lähevad üha hullemaks.

Kui eelmine raamat meenutas mulle Valeriani filmi, siis seekordne lugu oleks nagu Star Trecki osa, kus kangelased ühendavad oma jõud kriminaalidega, et neutraliseerida pahar, kes esialgu ähvardab universumit, kuid asjad lähevad tõsiselt kurjaks siis, kui kuri pöörab oma pilgu Maa poole.

Esialgu on lugu võrdlemisi rahulik, võrdlemisi, kuid siis läheb kõik hulluks – loodetud toetus pöördub hoopis ähvarduseks, loodetud liitlane võib hoopis osutuda suurimaks riskiks ja lähimad hõimlased on tegelikult suurim oht.

See lugu on põnev, kaasahaarav ja üllatusi täis. Kuigi Zara ja Nadimi vaheline side toodi välja juba esimeses raamatus on nüüdseks saanud neist kolmik, sest ka Beatrice on nendega ühinenud. Zara armastab neid mõlemaid ja nad pakuvad üksteisele lähedust, mida nad vajavad lennates üksinda tähtede keskel. Nende side on see, mis aitab ka teistel saavutada seda, mida on vaja selleks, et võita neid ähvardav oht.

Kuigi see on mõnes mõttes selline tüüpiline lugu, mida Caine on kirjutanud, kus mässavad teismelised päästavad maailma, siis samas pole ta seda ka. See lugu keskendub rohkem suhetele, kui maailma päästmisele, mitte et ka teistes raamatutes poleks olnud suhted tähtsal kohal, kuid need suhted on teistsugusel, need lähevad sügavamale kui tavaliselt YA suhtedraamad on.

Hea raamat ja väga hea sari üldse!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar