2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 26. oktoober 2021

Agnes ja villa saladus

Raamat: Agnes ja huvilan salaisuus by Tuutikki Tolonen, tõlge Helena Lemendik, illustraator Kati Vuorento (2021) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/58956074-agnes-ja-villa-saladus           

Agnes ja tema ema on pärinud vana villa, milles juhtuvad seletamatud asjad. Tubades hõljub olematute lillede lõhn ja hommikuti on lahti klaveri kaas, kuigi keegi ei ole pilli puutunud. Ja miks kajavad ülakorrusele viival trepil sammud? Agnese vaarema päevikuid ja maja ennast uurides saavad Agnes ja Pulla teada, et vana villa peidab endas uskumatuid saladusi.

Fantasy, Children, History


Agnese sarja teine raamat “Agnes ja villa saladus” on tore ja soe lugu. Seekord on Agnes ja tema ema siis juba päranduseks saadud villat remontimas, et nad saaksid lähiajal sisse kolida. Remondi käigus, või täpsemalt, kui ema köögis tapeete lahti sulatab, et neist endale näidistükke võtta ja ühtlasi ka seina puhtaks saada, tuleb välja tapeedi taha jäänud nõudekapp, kus on imeilus roosimustriga serviis ja üks üksik tass, mille äärest on killuke välja tulnud. Kuid kui tapeedi taha on jäänud üks kapp, äkki on neid siin majas veel teisigi, eriti kui arvestada, et maja joonistel tundub olevat majas tube ja treppe, mida praegusest majast ei leia.


Lisaks olematutele ruumidele on majas veel miski - suvine lillelõhn, mida vaid valitud tunnevad - ning klaveri kaas, mis kuidagi kinni seista ei taha. Selles majas on veel palju, mida avastada.


Kuid ega kogu raamat ole Agnese tulevasest kodu ajaloost. Agnes on ikkagi koolilaps ja kui te mäletate eelmist raamatut, kus ta leidis endale uue sõbra Pulla Helsingisse jäänud sõprade asemele, oli siin ka teisi lapsi, kes ei olnud nii väga sõbralikud. Iial ei või teada, miks keegi võib teiste vastu ebasõbralik näida, ning võibolla on vaja vaid väikest tõuget, et kunagisest vaenlasest võib saada tulevane sõber.


Ning lisaks on raamatus ka taas vaarema lugu. Seekord saame teada rohkem vaarema kaksikvennast ning nende sõbrast, keda nad aitasid.


Hästi kaasakiskuvalt kirjutatud ilus lastelugu, kus on põnevust ning ka harivaid asju. Ning lugu poleks pooltki seda mis ta on, kui poleks neid andekaid illustratsioone. Nad on nii armsalt lihtsad, et nii mõnigi laps võib neist saada inspiratsiooni ka ise pliiats kätte võtta.


Hea lugemine!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar