2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 12. oktoober 2021

The Man Who Died Twice

Raamat: The Man Who Died Twice (Thursday Murder Club #2) by Richard Osman (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/55457493-the-man-who-died-twice         

On järgmine neljapäev.

Elizabeth on saanud kirja endiselt kolleegil, mehelt, kellega tal on selja taga pikka ajalugu. Mees on teinud suure vea ja ta vajab abi. Tema loos on teemantid, vägivaldsed maffiosnikud ja vägagi reaalne oht tema elule.


Kui laibad hakkavad kuhjuma, võtab Elizabeth ohtlike mõrtsukate leidmiseks appi Joyce, Ibrahimi ja Roni. Ja kui nad leiavad ka teemandid? Noh, kas see poleks mitte lisaboonus?


Kuid seekord on neil vastas vaenlane, kes ei pilgutaks silmagi kui paar kaheksakümneaastast ümber lükkab. Kas Neljapäevane mõrvaklubi suudab tapja (ja teemandid) leida enne kui tapja leiab neid?

Fiction, Mystery, Thriller


Seekordne eakate seiklus on veelgi põnevam ja keerulisem kui oli eelmine.  Nagu juba tutvustuses öeldud, on seekord mängus suuremad ja väiksemad maffiosnikud ja teemandid, ning veel ka noored ennast täis nagamanid ja rahapesijad, ja ammused tuttavad ja uued hirmud. Ja loomulikult ei saa unustada huumorit, mis kogu sllele kriminaalsele ja verisele põnevikule oma vürtsi annab.


Kes siis on see mees, kes sureb kaks korda? Lugu algab sellega, kuidas Elizabeth saab kirja ammuselt tuttavalt … kes on surnud. Seega, kes saatis kirja? Ja kui on selge, kes saatis kirja, kuidas saab Elizabeth teda aidata? Ja kuidas ta sureb teist korda, või kas ikka sureb?


Üllatusi pole ainult Elizabethil. Ja kõik üllatused pole alati meeldivad. Ja kõik ideed pole alati nii nunnud nagu koera võtmine. Ibrahim ei julge enam välja minna, Joyce tegi endale insta konto @greatjoy69 ja Ron …Ron on endiselt Ron. Kuid Joyce võib märgata seda, mida Elizabeth ei näe, Ibrahim võib ka kodust teisi aidata, Bogdanil on üllatavad tutvused ja Ron võib vägagi veenvalt erinevaid rolle esitada. 


Kuid nende klubis ei ole enam ainult nemad neljakesi. Bogdan, Donna ja Chris said klubi auliikmeteks juba eelmises raamatus ja seekord tulevad lisaks veel ka MI5 agendid Susan ja Lance, rääkimata Peatricest ja Stephenist.


Lugu on üles ehitatud põnevate keerdude ja käänakutega ning just siis kui arvad, et nüüd oled ära aimanud, millega see kõik lõpeb saad aru, et oled selle või teise asja tähelepanuta jätnud. Loole annavad sära suurepärased karakterid, nii juba tuttavad kui ka uued ja igal ühel oma tähtis roll lõpptulemuse saavutamisel. 


Seda lugu oli lausa lust lugeda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar