2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 11. oktoober 2021

King nr 40

Raamat: King nr 40 by Jaanus Vaiksoo (2020) RR, A Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/55809392-king-nr-40        

„King nr 40“ on järg raamatule „King nr 39“, mis pälvis Kultuurkapitali lastekirjanduse aastapreemia (2019) ja valiti rahvusvahelise noorteraamatukogu kataloogi „The White Ravens 2020“ 200 maailma parema lasteraamatu hulka.


Tuttav seltskond saab jälle kokku: Kingamees ehk Hugo Bachmann on hädas – tema armas Katja tahab minna kanuumatkale. Mitte eluski pole linnamees Hugo kanuusse istunud. Kas see on ikka hea mõte? Appi tulevad noored sõbrad Paul Viies ja Minna Riin. Kui kevadine jõgi matkaseltskonna rabade keskel asuva Salujärve äärde viib, algab seiklus. Imeilus järv ei meelita ainult matkajaid, vaid ka röövpüüdjaid. Kes need on? Kuidas neid tabada? Paul Viies tunneb, et nende suvevaheaeg on sisustatud. Mängu tulevad veel Pauli pinginaaber Ats, Minna karune isa Artur ja nende vastupandamatu koerapoiss Valter, kellel on asjadest muidugi täiesti oma arvamus, ning ei puudu ka üks king, seekord nr 40.

Action


King nr 39 oli “kriminaalne” põnevik, milles oli ka tilgake maagilist fantaasiat ja see lugu oli päris põnev mille ainus viga oli see, et lõpp oli liiga kiire. 


Aasta alguses ilmus järgmine kinga raamat, seekord siis number suurem. Kuid number suurem on kahe jalaga maa (soo) peal ja siia maagia enam ei sobi. Siin on “Kättemaksukontori” stiilis krimilugu, kus kriminaalid teevad endast kõik, et kahtlustäratavalt käituda ja Paul Viies ning tema sõbrad võtavad paharite leidmise seaduse kätte toimetamise, seega nad luuravad ja koguvad asitõendeid.


Ma tean, et ma pole selle raamatu sihtrühm, kuid eelmist osa oli ka minul huvitav lugeda. See osa aga … siin oli liiga palju kohti, mis panid mind silmi pööritama, see lugu oli liiga lihtne ja ma olen vist ka liiga palju kanuuga sõitnud :)


Kahju. Ei olnud hea lugemine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar