2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 17. jaanuar 2022

Draakoni valgus

Raamat: Drachenleuchten (Drachenerwachen #2) by Valija Zinck, tõlge Eve Sooneste (2020) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/55927875-draakoni-valgus       

Jätkub lugu sümpaatsest draakonist, kellega tutvusime saksa kirjaniku Valija Zincki põnevas raamatus „Draakoni ärkamine”, mis valiti Eesti Lastekirjanduse Keskuses parimate 2019. aastal Eestis ilmunud lasteraamatute hulka.

Kui Berliini kesklinnas elavad õde-venda Janka ja Johann avastavad oma naaberkorteris proua Tossilo juures juhuslikult sinna sattunud noore draakoni, leiavad nad endale uue truu sõbra, aga alguse saab ka uskumatu rida seiklusi. Draakoni tegelikul omanikul, rahvusvahelisel energiakontsernil on muinasjutulise loomaga kurjad plaanid. Et päästa draakon pahade käest, ei jää nutikal arvutikasutajal Johannil muud üle kui lähetada draakon koos sõpradega ühte pealtnäha ohutusse arvutimängu. Kuid selgub, et mängude fantaasiamaailm on hoopis ohtlikum, kui arvata võis. Ja pealegi on sealt vaja lõpuks ka välja saada ...

Children, Adventure


Kui te olete lugenud varem esimest osa ja ei mäleta enam, mis seal toimus, siis pole probleemi, teise osa alguses tehakse korralik kokkuvõte toimunust ja seega on kerge kohe uude osasse sisse minna, või siis õigemini mängu sisse minna ja saada teada, kuidas Janka ja Johann saavad proua Tossilo ja draakoni sealt taas välja tuua. 


Kogu see mängus ja Berliinis toimuv meenutab väga Lammutaja Ralfi multikaid - erinevate mängude tegelased saavad kokku, mõned tahavad koostööd teha, teised tahavad mässata ja endale mänguvaba ruumi teha, et nad ei peaks mängijatele samu asju nende mängurajal pakkuma. Lisaks tulevad ka loomulikult mängu paharid väljapoolt mänge, kes on valmis oma soove täitma ükskõik mis hinnaga, kuid lapsed on nutikad ja leiavad lahenduse ka kõige raskemas olukorras.


Ja üleüldse on see tore, tüüpiline saksa lastefilmide stiilis raamat, kus on tähtis pere ja sõprus ja laste fantaasia, ning kust ei puudu ka aktuaalsed teemad.


Väga hea lugemine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar