2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 10. jaanuar 2022

The House at the Edge of Magic

Raamat: The House at the Edge of Magic by Amy Sparkes (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/55143103-the-house-at-the-edge-of-magic   

Üheksa on orvust taskuvaras, kes teeb kõik selleks, et põgeneda Tuhande Aarde Pesast. Kui ta varastab majakujulise nipsasja salapärase naise käekotist, koputab ta majakese esiuksele ja vaatab üllatusega kuidas kujukesest kasvab tohutu, vildakas maja. Sealt seest leiab ta maagilise ja suurepärase seltskonna, kelle seas on Flabberghast - noor võlur, kes on eriti võitlushimuline keksus - ja kohutava trollist majapidaja, kes on eriliselt kiindunud oma tolmutajasse. Maja koos elanikega on pandud erakordse needuse alla, millest saab neid vabastada ainuüksi Üheksa. Ja kui ta saab, siis äkki saavad nad talle pakkuda vastutasuks uut elu … 

Fantasy, Children, Magic,  


Aasta lõpus lugesin ma ju selle raamatu järge ja loomulikult tuli ka esimene raamat läbi lugeda, et saada teada, kuidas saavad siis Üheksa, Flabberghasti, Eriku ja doctor Lusika seiklused alguse.


Üheksa, orb, taskuvras (või nii ta tahaks olla, või peaks olema, et tema “perepea” oleks temaga rahul) on taas turul, et skoorida seekord korralikku noosi, kuid iga katse läheb metsa, kuni tal jääb lõpuks nagu kogematta näppu pisike majakuju, mis ilmselt peab väärtuslik olema, miks muidu see daam punases seda nii kiivalt oma käekotis hoidis.

 

Kui ta lõpuks on jälitajad maha on raputanud, uurib ta oma saaki ja ta isegi ei tea, miks ta selle väikse majakuju uksel olevat koputit peaks tõstma. Kuid seda ta teeb ja väike majakuju hakkab kitsas kõrvaltänaval kasvama, üha kõrgemale ja üha vildakamalt ja üha enamate ja imelikemate akendega ja katustega. Kui kasvamine lõppeb, avab Üheksa ukse, käratab trollile “EEST” ja astub sinna imelikku majja sisse.


Nii nad kokku saidki. Esialgu urisedes ja pirtsutades, vihastades teekasti uksest haarates, et nad kõik natukeseks ajaks kuju muudaksid ja maha rahuneksid, kuid siiski üksteist vajades. Et nad saaksid oma unistusi täita, on neil esmalt vaja maja needusest vabastada. Ja selleks on vaja teada võlusõnu. Võib küll tunduda, et need sõnad pole sugugi raske ära arvata, sest on teatud sõnad, mida selles majas ei kuule, ükskõik kui palju nende ütlemiseks ka põhjust ei anta, kuid kas kõik ikka on nii lihtne.


Nii põnev ja humoorikas ja samas ka nii südamlik lugu, mida on väga armas lugeda. Nende vägagi erinevate tegelaste seiklused on kaasakiskuvad ja andekad ja nagu ma ka juba tead, lähevad seiklused järgmises raamatus veelgi põnevamaks ja humoorikamaks ja andekamaks.


Hea lugemine!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar