2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 25. jaanuar 2022

See ei ole #armastuslugu

Raamat: Not Your #lovestory by Sonia Hartl, tõlge Vivika Aleksejev (2021) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/58469076-see-ei-ole-armastuslugu     

Lugu internetikuulsusest sõltumisest ning virtuaalse elu jagamise karmist reaalsusest.

Macy Evansi unistuseks on teenida oma YouTube´i kanaliga piisavalt, et väikesest Honeyfieldi linnast minema saada. Kui neiu aga kohtab pesapallimängu ajal poissi nimega Eric ning kukutab kogemata hotdog’i ta sülle, saab sellest katastroofilisest kohtumisest internetis kulutulena leviv teema. Nüüd ei ummista Macy Youtube’i kanalit lojaalsed fännid, kes ootavad tüdruku arvustusi vanade filmide kohta, vaid internetitrollid, keda huvitab vaid tüdruku suhe Ericuga.

Eric on kõigeks valmis, et kätte saada oma viisteist minutit kuulsust. Macy aga kardab, et soovimatu tähelepanu võib rikkuda ta päriselu suhte samas väikelinnas elava Paxtoniga, kelle vastu tüdrukul tegelikult tunded on. Macy mõistab, et peaks valed lõpetama, kuid ta ei

suuda ignoreerida reklaamidest tulevat raha, mis väikelinnast pääseda aitaks, ning elevust, mis tüdrukut täidab iga kord, kui keegi ta videotele klikkab. Eric ei peaks ju olema ainus, kes sellest loost virtuaalseid hüvesid lõikab.

Aga kas klikkide ja jälgijate nimel suhte teesklemine on seda väärt, et tõelistele inimestele haiget teha? Mis juhtub tegelikult, kui saavutad kiire internetikuulsuse, millest paljud noored unistavad, ja mis sellega kaasneb?

Romance, YA


“See ei ole #armastuslugu” on tüüpiline noorteromaan, kus neidis, kellele meeldib iluspoiss leiab peagi, et selle ilu taga on peidus mölakas ja see kes tegelikult neidise tähelepanu ja armastust väärt on, on see tagasihoidlik töökaaslane, kellest ta ema on käskinud tal eemale hoida. Ei miskit uut siin päikese all.


Selles tänapäevases armastusloos on palju juttu eelmise sajandi viimaste kümnendite filmidest, sotsiaalmeedia ohtlikest lõksudest, unistustest ja armastusest. Siin on ka loogikavigu, mis rikuvad kogu elamuse.


Macy on oma ema viinud tema esimesel vabal päeval üle mitme aasta pesapalli mängule, kus ta põrkab kokku ühe kompu kutida ja nende selja taga istuv naine arvas, et teeb natuke nalja, teeb nende meet cutest pilti ja kerib sellest hetkest edasi lugu, mis oli kõike muud kui cute, ning siis ta laeb selle kõik Twitterisse. See “nali” võtab aga palju halvema pöörde, kui nalja võetakse kui tõde ning loomulikult pöörduvad interneti trollid neidise poole, mitte noormehe või esialgse postitaja poole. Noormees ja postitaja leiavad aga, et see on suurepärane võimalus oma kuulsust suurendada ja rahakotti täita. 


Ka neidisel on raha vaja, et ta saaks oma unistust täita, seega läheb ta alguses isegi selle lolli mänguga kaasa, kuid kui ta siis mõistab, et tal on sügavad tunded selle vastu, kelle vastu tal tundeid olla ei tohiks, peab ta valima, kas unistus üks või unistus kaks.


Macy suurim unistus on ära minna sellest väikelinnast, kuhu ta ema oli pidanud jääma, kuna ta jäi oma töökaaslasest rasedaks ja tal polnud võimalust lahkuda. Nüüd kogub Macy raha, et minna suurlinna, avada seal oma äri, kus oleks seotud tema kaks kirge - filmid ja kostüümid. Kuid ta ju armub kohalikku poissi ja ta sooviks temaga kogu oma ülejäänud elu veeta, kuid poisil on saladus, mis võib nende ühise tuleviku hävitada.


Ja nii siis ongi, et klassikaliste rom/comide taustal käib väikestviisi Twitteri ja Youtube sõda, armutakse, solvutakse, istutakse koos emaga tema vabadel päevadel maja taga Hamptonis, nauditakse kuumal kuival ajal nartsisse, kasvatatakse küülikuid, tikitakse lapitekke ja unistatakse võimalusest sellest väikelinnast kiirelt kaduda, või siis mitte. 


Loetav, kuid mitte väga hea lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar