2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 24. jaanuar 2022

Kuidas hullus mulle ilmaelu seletas

Raamat: Wie der Wahnsinn mir die Welt erklärte  by Dita Zipfel, illustraator Ràn Flygenring, tõlge Piret Pääsuke (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/59351814-kuidas-hullus-mulle-ilmaelu-seletas        

Kui Lucie satub nägema kuulutust, kus koera jalutamise eest pakutakse ülipalju raha, usub ta, et on võitnud jackpoti. Varsti selgub aga, et koer on ammu surnud ja kuulutuse on kirjutanud ilmselgelt hull vanamees, kes otsib oma eriskummalisele kokaraamatule variautorit. Loomulikult ei usu tüdruk sõnagi, kui vanamees jaurab midagi draakonisüdametest (mis on väga sarnased tomatitega) või libahuntide süljest (mis näeb kahtlaselt mee moodi välja). Sellest hoolimata proovib ta järele armastusejoogi retsepti. Mitte et Marvin talle päriselt meeldiks, aga no nii igaks juhuks ...

Children, Adventure


Kuidas hullus mulle ilmaelu seletas on taas kord selline saksa lasteraamat, mida lugedes hakkab silme ees jooksma nädalavahetustel ETV2 näidatavad Euroopa lastefilmid. Siin on imelikud täiskasvanud, imelikud vanemad, leidlikud lapsed, sõbrad, kes ei sobi kelelgi sõpradeks ning sõbrad, kes on parimad sõbrad keda endale soovida võiks tahta.


Samas on siin ka asju, mis ilmselt saksa kultuuriruumis on täiesti tavaline, kuid meil … ma ei usu, et siin see nii kergesti läbi läheks ja ma ei usu, et seda saaks lugeda ilma vanemliku seletuseta.


See on huvitav lugu ja huvitavad retseptid, ning seda kõike saadavad vägagi sobilikud joonistused. See lugu õpetab lastele tolerantsi ning ka seda, et alati tuleb vaadata esimese mulje taha, et teada saada millega tegelikult tegu on. Siin on põnevust ja nalja ja samuti ka kurbust ja õpetliku. Hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar