2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 15. juuni 2023

Ninth House

Raamat: Ninth House (Alex Stern #1) by Leigh Bardugo (2019) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/43263680-ninth-house    

GAlaxy “Alex” Stern on kõige ebatavalisem Yeale esmakursuslane. Kasvanud Los Angelese äärelinnas koos hipist emaga, koolist välja kukkunud ning veetnud oma aega kahtlase narkoärikast poissübraga, töötades juhuslikel töökohtadel ja veel palju muudki kohutavat. Kahekümneselt on ta ainus ellujäänu kohutavas, mitme ohvriga tapatalgutel. Mõned võivad öelda, et ta on ise oma elu ära raisanud. Kuid haiglavoodis lamades, pakutakse Alexile teist võimalust: minna ühte maailma kuulsaimasse ülikooli, kõik tasud makstud. Kus on konks ja miks tema?


Endiselt enda suhtes segaduses, saabub ta New Havenisse ning talle antakse ülesandeks jälgida Yale salaühingu liikmete tegevust. Need kaheksa akendeta “hauakambrit” on hästituntud tuleviku rikaste ja võimukate kogunemiskohad, samuti võib seal kohata tuntud poliitikuid, Wall Streeti tegelasi ning Hollywoodi suurimaid tegijaid. Kuid nende okulistlik tegevus on palju pahaloomulisem ja palju erakordsem kui kellegi suudaks ette kujutada.

Fantasy, Mystery, Paranormal


Saage tuttavaks Alexiga ja ta näeb surnuid. Ja ta räägib nendega ja siiani oli ta kindel, et see on needus ja ainus mis teda aitab, on see kui ta on end pilve tõmmanud. Kuid pärast seda kui ta ärkas haiglas ja talle tehti ettepanek tulla Yale ülikooli, on ta hakanud mõistma, et selles maailmas on palju asju millest ta mitte midagi ei tea. Kuid ta teab, et tal on võimed, millest keegi midagi ei tea ja mis võivad ohtlikuks osutuda. Nüüd on ta siis osa sellest osast Yalest, mida tavasurelikud midagi ei tea ja tema ülesanne ongi silmas pidada, et keegi ei läheks üle piiri ja neid surelikele välja ei annaks.


Kui ta New Havenisse jõudis anti talle tugiisik Daniel Arlington, kes pidi talle õpetama reegleid ja seletama võimalusi ja võtma ta kaasa väljakutsetele. Ühel väljakutsel läheb midagi valesti … ja nüüd peab Alex üksi hakkama saama. 


Kogu lugu jooksebki kahel tasandil: Darlingtoni lugu algusest ja Alexi lugu sealt edasi.  Midagi on mäda selles koolis ja keegi tundub asja veelgi hullemaks tegevat ja Alexi poole on abi saamiseks pöördunud surnud ning ta nõustub neid aitama, kui nemad teda aitavad. Üks saladus, üks surnu ja üks võimu kuritarvitus korraga, kuid lõpuks lahendab Alex sellel hetkel salaühinguid ähvardava probleemi ning jõuab hämmastava järelduseni, millega saab tegelema hakata juba järgmises raamatus.


See paranormaalne ja maagiline fantaasia meenutab nii mõndagi paranormaalset sarja mida mulle on juba aastaid meeldinud lugeda, seega on see täpselt minu stiilis lugu. Võibolla pole see kõige parem audioraamat, sest nii mõnigi kord tekkis tahtmine tagasi minna ja mõnda asja üle kuulata, kuid audioraamatut kuulates ei pruugi alati mäletada, millises peatükis sellest juttu oli, mida tahaks üle kuulata.


Mõnus lugu igatahes!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar